Lego gaat fabrieken in Mexico, Hongarije en Denemarken fors uitbreiden. Er worden enkele honderden miljoenen euro’s geïnvesteerd en duizenden nieuwe werknemers aangenomen.

Voor 2022 moeten de fabrieken extra capaciteit hebben, aldus de Deense speelgoedfabrikant.

\"image\"

De investeringen zijn nodig omdat de vraag naar de populaire speelblokjes toeneemt. In het laatste decennium heeft Lego de verkoop met dubbele cijfers zien groeien.

\”De hoge vraag zet druk op onze fabrieken wereldwijd en we doen deze investeringen om ervoor te zorgen dat we alle producten kunnen leveren in de korte en lange termijn\”, aldus financieel directeur John Goodwin.

Verkoopontwikkeling 

De fabriek in het Mexicaanse Monterrey ondergaat een enorme uitbreiding. Er komt 190.000 vierkante meter bij en er worden ongeveer 3.000 extra medewerkers aangenomen tot en met 2022. Lego investeert minstens 100 miljoen euro in de locatie.

In Hongarije worden er volgend jaar 160 nieuwe werknemers in dienst genomen. Ook daar gaat er minstens 100 miljoen euro gestoken worden in de fabriek. Afhankelijk van de verkoopontwikkeling en toekomstige investeringen kunnen er nog eens 1.600 mensen extra aan het werk.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?