Update: de set is weer verkrijgbaar via LEGO!


De LEGO Harry Potter 76391 Hogwarts Icons is weer te koop via LEGO. Wil je de set graag hebben, dan kun je die nu in huis halen in combinatie met dubbele VIP-punten (enkel vandaag nog) en de gratis LEGO Santa’s Front Yard.


Iconische karakters, locaties, spreuken en momenten. Harry Potter fans kunnen er heel wat opnoemen. LEGO geeft fans van de films en boeken nu de mogelijkheid een aantal van deze objecten na te bouwen met de LEGO Harry Potter 76391 Hogwarts Icons. Met de set bouw je diverse objecten uit de films en boeken na, met als kers op de taart een volledig bouwbare Hedwig. Het is een set die gericht is op volwassen LEGO fans die je na het bouwen ter display kan zetten.

LEGO Harry Potter 76391 Hogwarts Icons header

Hedwig – met in haar klauwen een brief van toelating aan Hogwarts – steelt dan wel de show, maar er is meer te bouwen dan enkel de sneeuwuil. Een chocolade kikker, de bril en toverstok van Harry Potter, een tray voor vijf potions inclusief inhoud, Tom Riddle’s dagboek, de gouden snaai en een sjaal die je aan kunt passen naar de kleuren van de scholen Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw of Zwadderich. Tezamen vormen ze een display die je als Potterhead in huis kunt zetten.

LEGO Harry Potter 76391 Hogwarts Icons header

Bij de set zijn drie goudkleurige Harry Potter Minifigures toegevoegd; Albus Dumbledore, Minerva McGonagall en Rubeus Hagrid. De figuren worden uitgebracht ter ere van het 20-jarige bestaan van LEGO Harry Potter. De drie figuren vormen samen met de eerder dit jaar verschenen goudkleurige Minifigures de complete collectie. Er is ook een bouwbare wizard kaart toegevoegd als display voor de Minifigures. Zover we kunnen zien lijkt de set deels voorzien van onderdelen met print en deels van stickers voor andere details. De set is 44cm hoog, 50cm breed en 33cm lang en bestaat uit 3010 onderdelen. De verkoopadviesprijs van de LEGO Harry Potter Hogwarts Icons is €249,99. De set is vanaf nu te koop via LEGO. Er is geen VIP voorverkoop, wel is dit setje tijdelijk exclusief (±3 maanden) via LEGO te koop: lego.com/Hogwarts-Icons.

LEGO Harry Potter 76391 Hogwarts Icons header


Details & verkrijgbaarheid


LEGO Harry Potter 76391 Hogwarts Icons
 • Thema: LEGO Harry Potter (18+)
 • Setnr: 76391
 • Naam: Hogwarts Icons – Collector’s Edition
 • Aantal onderdelen: 3010
 • Aantal Minifigures: 3
 • Verkoopadviesprijs: ~ €249,99
 • Releasedatum: 2 september (01:00 uur)
 • Waar te koop: Tijdelijk exclusief via LEGO.com
 • Afmetingen: 44cm hoog, 50cm breed en 33cm lang
 • Bijzonderheden:
  • Geen LEGO VIP voorverkoop
  • Minifigures zijn in gouden kleur en uniek voor deze set

LEGO Harry Potter 76391 Hogwarts Icons header

Verkrijgbaarheid
 • Vanaf donderdag 2 september zal de LEGO Harry Potter Hogwarts Icons via LEGO te koop zijn
 • De verkoop start om 01:00 uur
 • De set is tijdelijk (± 3 maanden) exclusief via LEGO.com en de LEGO Brand Retail Stores te koop
 • VIP-leden sparen 1875 VIP-punten bij aankoop van de set. Dit staat gelijk aan een opgebouwde korting van €12,50 voor een toekomstige aankoop.

LEGO Harry Potter 76391 Hogwarts Icons – Designer Video


Enige tijd na de release heeft LEGO de Designer Video van de LEGO Harry Potter Hogwarts Icons vrijgegeven. In de video horen we LEGO Designer Marcos Bessa aan het woord. Hij vertelt meer over de ontwikkeling van de set en welke betekenis dit heeft m.b.t. het twintig jarige bestaan van het LEGO Harry Potter thema. Hij geeft ons ook een inzicht over zijn favoriete gedeelte van de set.


Officiële omschrijving


LEGO Harry Potter 76391 Hogwarts Icons

Met LEGO® Harry Potter™ Zweinstein™ Iconen – verzamelobjecten haal je enkele van de meest herkenbare voorwerpen uit de films in huis, gecombineerd tot een feestelijke blikvanger voor volwassen fans.

Een betoverende verzameling
Voor dit eerbetoon aan de tovenaarswereld van Harry Potter zijn verschillende voorwerpen samengebracht in één prachtig model. Zo zie je Harry’s toverstok en bril, Rons chocoladekikker, Hermeliens blad met 5 toverdrankjes en magische ingrediënten (waaronder Kieuwwier, het geluksdrankje Felix Fortunatis en Wisseldrank), Marten Vilijns dagboek, de Gouden Snaai en een sjaal (die je aan je favoriete Zweinstein™ afdeling kunt aanpassen). Boven op het fascinerende model zit Harry’s uil Hedwig™, die het begeerde toelatingsbewijs tot Zweinstein bij zich heeft. Met 3 exclusieve gouden minifiguren – Albus Perkamentus™, Minerva Anderling™ en Rubeus Hagrid™ – en een displaystandaard met een versierde tegel ter ere van het 20-jarig jubileum van LEGO Harry Potter.

LEGO Harry Potter 76391 Hogwarts Icons

 • LEGO® Harry Potter™ Zweinstein™ Iconen – verzamelobjecten (76391) is een bouwbare ode aan de tovenaarswereld, speciaal ontworpen voor volwassen Harry Potter fans.
 • De set bevat een aantal iconische voorwerpen: Harry’s toverstok en bril, een blad met toverdrankjes, het dagboek van Marten Vilijn, de Gouden Snaai, een Zweinstein™ sjaal, Hedwig™ die een toelatingsbrief tot Zweinstein bij zich draagt en meer.
 • Met 3 exclusieve gouden jubileumminifiguren – Albus Perkamentus™, Minerva Anderling ™ en Rubeus Hagrid™ – en een standaard met een versierde tegel ter ere van het 20-jarig jubileum van LEGO® Harry Potter™ sets.
 • Met dit boeiende project kom je even helemaal tot rust en tover je de 3010 LEGO® stenen stap voor stap om tot een prachtige weerspiegeling van de tovenaarswereld van Harry Potter™.
 • Dit bijzondere bouwproject is een geweldig cadeau voor een verjaardag, de feestdagen of een andere gelegenheid voor elke modelbouwer of volwassen fan van de Harry Potter™ films.
 • Het prachtige model is ca. 44 cm hoog, 50 cm breed en 33 cm diep en vormt een aantrekkelijke gespreksstarter, of je het nu bij je thuis of op kantoor neerzet.

Laat van je horen!

We zijn benieuw wat jij van deze LEGO Harry Potter 76391 Hogwarts Icons set vindt? Vind je de set geslaagd, ben je niet overtuigd of moet je de set eerst in het echt zien voordat je een besluit kunt nemen? We lezen graag jouw mening in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?