Dit jaar is het 20 jaar geleden dat de eerste LEGO Harry Potter set werd uitgebracht. Na enkele jaren van afwezigheid kreeg het thema in 2018 een reboot en heeft het tal van nieuwe sets voortgebracht. Dit jaar zullen er ook nieuwe sets verschijnen die in het teken staan van  het 20 jarig bestaan van het thema. Er zullen namelijk gouden Minifigures aan de sets toegevoegd worden. Meer hierover kan je lezen in het artikel. 


Het LEGO Harry Potter thema heeft dit jaar een nieuwe mijlpaal bereikt. Het is namelijk 20 jaar geleden dat de eerste LEGO Harry Potter set verscheen. Dit mag niet onopgemerkt voorbijgaan en hierdoor hebben LEGO en Wizarding World een verrassing in petto. Ze zullen namelijk voor deze gelegenheid enkele gouden Minifigures uitbrengen. Het toevoegen van gouden Minifigures is niet nieuw en zagen we al eerder gebeuren met de LEGO Ninjago Legacy sets. Hierin werden in verschillende sets één gouden Minifigure toegevoegd en zal met de Harry Potter sets hetzelfde geval zijn.

Via Social Media hebben LEGO en Wizaring World een afbeelding gedeeld waarin de gouden Minifigures te zien zijn. Hierin zijn een gouden Harry Potter, Severus Snape, Ron Weasley, Voldemort, Hermione Granger en professor Quirrell te zien. Momenteel gaan er enkele geruchten rond over de aankomende LEGO Harry Potter zomer 2021 sets en een Wizard Chess set. Het is momenteel nog niet duidelijk in welke sets deze Minifigures hun opwachting zullen maken. Van zodra de LEGO Harry Potter sets onthuld worden, zullen we dit artikel aanpassen met een overzicht in welke sets je de gouden Minifigures kunt vinden.

LEGO Harry Potter Golden Minifigures


Laat van je horen!

Wat vind jij van het toevoegen van gouden Minifigures aan LEGO sets? Wil jij de sets hierdoor niet missen en in huis halen? Of laat je dit liever aan je voorbij gaan? We lezen graag je mening in de reacties.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?