Lijd jij aan verzamelwoede of heb je wel eens last van het FOMO-gevoel (Fear of Missing Out), dan zullen de nieuwe LEGO Harry Potter sets de nodige uitdaging met zich meebrengen. De sets bevatten namelijk goudkleurige Minifigures om het twintigjarige bestaan van LEGO Harry Potter te vieren. Maar waar de verzamelwoede echt om de hoek komt zetten, zijn de verzamelbare LEGO Harry Potter Wizard Cards. Met deze checklist kun je ze afvinken en weet je precies welke je nog moet verzamelen.


Er zijn in totaal 16 LEGO Harry Potter Wizard Cards te verzamelen. Het nadeel is dat ze willekeurig aan de nieuwe LEGO Harry Potter sets toegevoegd worden. Hierdoor is het een kwestie van geluk hebben om geen dubbele te vinden. Iets wat nogal lastig blijkt te zijn aan de vele reacties te zien op internet. In een interview dat wij met de LEGO Harry Potter designers hebben gehad, zijn we te weten gekomen waarom de Wizard Cards willekeurig in de sets worden gestopt. De reden is dat ze kinderen en volwassenen willen aanmoedigen om te ruilen met anderen. Het bevordert de sociale interactie tussen fans. Ze benadrukken ook dat ze niet de intentie hebben om LEGO fans meer van dezelfde sets te laten kopen, dat zou immer geen zin hebben vanwege de willekeurigheid.

LEGO Harry Potter zomer 2021 sets

Het is natuurlijk leuk dat de designers laten weten wat het doel is van de Wizard Cards, maar daar ben je als verzamelaar niet mee geholpen. Om het verzamelen iets makkelijker te maken, heeft LEGO een checklist gemaakt waarop je af kunt vinken welke Wizard Cards je al hebt en of nog moet verzamelen. Je kunt de checklist hieronder downloaden en gebruiken ten behoeve van jouw verzameling. Er zijn 16 Wizard Cards te verzamelen, 13 Harry Potter en 3 Fantastic Beast varianten.

LEGO Harry Potter Wizard Cards checklist


Laat van je horen!

Ga jij deze Wizard Cards verzamelen of heb je geen last van het FOMO-gevoel en kun je prima zonder een complete Wizards Card collectie. We lezen ook graag wat jij van dit soort verzamelitems vindt en of LEGO er goed aan doet om vaker verzamelbare items aan sets toe te voegen? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?