Met de LEGO Hidden Side sets slaat LEGO een nieuwe weg in. Ze combineren bouwbare sets en de speelfuncties, met een app die de sets deels tot leven laat komen. We zijn natuurlijk benieuwd hoe dit allemaal werkt. Daarom zullen we de komende tijd elke set uit dit thema van een review voorzien. Voordat we aan de standaard sets beginnen, nemen we eerst de LEGO Hidden Side 40336 Newbury Juice Bar GWP set onder de loep.

LEGO Hidden Side 40336 Newbury Juice Bar

 LEGO Hidden Side 40336 Newbury Juice Bar

De Newbury Juice Bar is een gratis promotie die LEGO in de periode van 2 t/m 18 september te bemachtigen was bij besteding vanaf €45 aan LEGO sets. Het setje is bedoeld om kennis te maken met het nieuwe Hidden Side thema. De Juice Bar heeft weinig functionaliteiten binnen de Hidden Side app. Daarover later meer. De doos bevat twee ongenummerde zakjes met LEGO steentjes, een stickervel met zeven stickers en het instructieboekje. Ondanks de set gratis te bemachtigen was bij aankoop, hanteert LEGO een waarde van €12,99. De gemiddelde prijs per onderdeel komt hierdoor terecht op €0,10. De gemiddelde prijs kunnen we in dit geval niet meenemen in de beoordeling en daarom is dit puur indicatief bedoeld.

 LEGO Hidden Side 40336 Newbury Juice Bar

De Minifigures

De twee toegevoegde Minifigures zijn niet uniek of exclusief. Althans, Parker Jackson is exclusief binnen het thema, maar de barman heeft zich vaker laten zien binnen andere thema’s. Het spookhoofd van de barman is dan wel weer exclusief voor de LEGO Hidden Side sets. De prints zijn van prima kwaliteit en de torso’s en de hoofdjes zijn dubbelzijdig bedrukt. Enkel Parker Jackson heeft een print op haar benen. Als accessoires is er een telefoon aanwezig voor Parker en de barman heeft enkele glazen en flessen tot zijn beschikking.

Bouw – Bouwplezier – Bouwtijd

De Juice Bar is een leuke bouw die prima als tussendoortje beschouwd kan worden. Er is iets variatie te vinden qua bouwtechnieken en dat is prettig voor de afwisseling. Een prettige bijkomstigheid zijn een aantal minder voorkomende onderdelen in bepaalde kleuren. De bar is voorzien van de belangrijkste factoren zoals een bar, sapdispensers, glazen en een luifel. Door het gebruik van diverse kleuren ziet het geheel er bont uit en maakt het plezierig om naar te kijken. De stickers zorgen voor wat extra afwerking en details, en geven net wat meer uitstraling.

Ondanks zijn kleine omvang is de set toch voorzien van een speelfunctie. Dit in de vorm van het dak en luifel die omhoog geklapt kunnen worden. Hierdoor wordt de Juice Bar omgetoverd tot de bezeten variant. Het spook is netjes in de set verwerkt en valt niet op in de normale versie van het bouwwerk.

 LEGO Hidden Side 40336 Newbury Juice Bar

Gezien dit setje bedoeld is om LEGO fans kennis te laten maken met het LEGO Hidden Side thema, is er verrassend genoeg niets te beleven in combinatie met de app. Enkel de Minifig van de barman kan gescand worden, zodat je het spook kunt vangen die hem onder controle heeft. Maar dit kan met elke Minifigure die LEGO heeft uitgebracht. De set zelf is niet te vinden via de app en daardoor niet geschikt om mee te spelen. Waarom dit niet mogelijk is is onduidelijk, maar LEGO laat hier een kans liggen.

Conclusie

 LEGO Hidden Side 40336 Newbury Juice Bar

Als gratis item is de LEGO Hidden Side 40336 Newbury Juice Bar een prima setje om aan de collectie toe te voegen en kennis te maken met het thema. De Minifigures zijn van prima kwaliteit, er is een speelfunctie verwerkt en de set is als tussendoortje leuk om te bouwen. Helaas laat LEGO een grote kans liggen doordat de set niet werkt in combinatie met de app. Iets waarop LEGO met het thema juist de focus legt.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?