De LEGO Hidden Side 70436 Phantom Fire Engine 3000 is geen typische brandweerwagen. Deze is van een upgrade voorzien met de nodige wapens om zo jacht te maken op kwaadaardige figuren. Of is er misschien meer aan de hand dan er op het eerste zicht lijkt? Kjelle nam plaats achter het stuur en ging op jacht om dit te ontdekken. 


De inhoud van de doos bestaat uit zes genummerde zakjes LEGO, een instructieboek en een dubbele stickervel. Met 760 onderdelen en een verkoopadviesprijs van €69,99, komt het gemiddelde terecht op €0,09. Deze prijs valt binnen de normen van het thema Hidden Side.

LEGO Hidden Side 70436 Phantom Fire Engine 3000


De Minifigures

De set bevat een totaal aan zeven personages. Jack, Parker en J.B. hebben al eerder hun opwachting gemaakt in dit thema. Geen van hen bevat nieuwe prints of elementen waardoor deze redelijk eentonig aanvoelen. Desondanks zijn de prints verzorgd aangebracht en bevatten ze mooie details. De dubbele gezichtsuitdrukkingen op de hoofdjes blijven mooie toevoegingen. Deze set introduceert Teevee – een duidelijke referentie naar Tee Vee uit het thema Alpha Team – en een Shadow-Walker. Wat de rol en de functies van de robot zijn, is vooralsnog onduidelijk. De robot gebruikt standaard Minifigure beentjes met hierop een Studs Not On Top (SNOT)-Brick met een tegel. De beentjes en de Tiles met de gezichtsuitdrukkingen zijn voorzien van een print. Als slechterik krijgen we ditmaal een Shadow-Walker. Mede door de zwarte kleur en Chroomtinten komen deze kwaadaardig over.

LEGO Hidden Side 70436 Phantom Fire Engine 3000

Als laatste personage krijgen we Nehmaar Reem – The Harbringer. Er wordt verondersteld dat dit de leider is van het groepje Shadow-Walkers. Onbewust doet dit ons denken aan Slenderman, een fictief personage uit een Amerikaanse horrorfilm. Of dit puur op toeval berust of niet is niet duidelijk. Wat vaststaat is dat dit personage een enge indruk nalaat. Hier spelen de lange armen en benen met klauwen een rol in. Terwijl de beweging van de benen eerder beperkt is, kunnen de armen en het hoofd verschillende posities aannemen. De details op het hoofd en de schouderbladen zijn verwezenlijkt door middel van een print. Vooral de schouderbladen waren hierdoor een aangename verassing.


De bouw en (speel)functies

Het bouwen van de set begint met de basis voor de brandweerwagen. Deze wordt volledig opgebouwd uit onderdelen en later aangevuld met de cabine met wapens langst de zijkanten. Hierna worden de achterkant en de kanonnen gevormd en op het chassis bevestigd. Dit stuk was met name interessant omdat je opeens in allerlei richtingen moet bouwen. Er worden op bijzondere manieren connecties gemaakt zodat het achterste deel uit verschillende secties bestaat. Later wordt het duidelijk waarom dit gedaan is. Door de hele bouw is er voldoende afwisseling en worden er leuke bouwtechnieken gebruikt. Dit maakt het geheel plezierig om in elkaar te steken.

LEGO Hidden Side 70436 Phantom Fire Engine 3000

LEGO Hidden Side 70436 Phantom Fire Engine 3000

LEGO Hidden Side 70436 Phantom Fire Engine 3000

Het eindresultaat vormt een duidelijk herkenbare brandweerwagen. Dit is aangevuld met het nodige afweergeschut om jacht te maken op de slechteriken. Om dit te kunnen doen, is het dak van de cabine uitgerust met een radar, zwaailichten en speakers. In de cabine is er een computer aanwezig en mits enig gepuzzel plaats voor vier Minifigures. Alle details langs de buitenzijde maken gebruik van stickers. De set kan door gebruik van de Hidden Side app tot leven gewekt worden. Op verschillende plaatsen zijn er kleuren weggeborgen, die ook te scannen zijn. Echter is op het moment van schrijven deze set nog niet toegevoegd in de app. Dit onderdeel van het Hidden Side thema kon dus niet beoordeeld worden.

LEGO Hidden Side 70436 Phantom Fire Engine 3000

LEGO Hidden Side 70436 Phantom Fire Engine 3000

Het achterste van de brandweerwagen is afneembaar en kan tot een mech omgevormd worden. De constructie hiervan was bijzonder leuk maar daar houdt het ook op. Wat initieel een leuke speelfunctie leek, zorgde het toch voor bepaalde ergernissen. Omdat het is ontwikkeld om onderdeel van een wagen te zijn, is de prioriteit hiernaar uitgegaan. Waardoor je op eerste zicht niet eens bewust zou kunnen zijn van deze speelfunctie. Maar eenmaal omgevormd ziet de mech er te simpel uit en is het moeilijk een stabiele pose te vinden. Dit zorgde ervoor dat we de mech liever als een losstaande bouw hadden gezien.

LEGO Hidden Side 70436 Phantom Fire Engine 3000


Conclusie

LEGO Hidden Side 70436 Phantom Fire Engine 3000
De LEGO Hidden Side 70436 Phantom Fire Engine 3000 weet ons niet over de gehele lijn te overtuigen. De bouw van deze set is van het begin tot het einde uitdagend. Er is een afwisseling aanwezig en bevat de set – met name het achterste deel – interessante bouwtechnieken. Het eindresultaat ziet er, ondanks de toevoeging van het extra geschut, realistisch uit. Op het eerste zicht lijkt dit de enigste speelmogelijkheid, maar niets is minder waar. Het achterste deel kan tot mech worden omgevormd. Het idee is goed gevonden maar helaas slecht uitgevoerd. Doordat de focus lag om de vormen van een brandweerwagen te benaderen hebben ze hier een kans gemist. Het omvormen tot mech gaat vlot maar het is moeilijk om hiermee posities aan te nemen. Laat dit juist een belangrijk aspect van een mech zijn. De Minifigures voelen eentonig aan door wederom dezelfde versie van Jack, Parker en J.B.. De unieke aanwezigheid van Teevee en Nehmaar Reem weten dit deels te compenseren. De set is hierdoor een goede koop om de unieke personages te vervolledigen. De brandweerwagen weet buiten het geschut en de mech niet veel te bieden.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar zijn onderhevig aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?