Marty McFly: Wait a minute. Wait a minute, Doc. Ah… Are you telling me that you built a time machine… out of a DeLorean? Dr. Emmet Brown: The way I see it, if you\’re gonna build a time machine into a car, why not do it with some style?

Marty McFly ontmoet de verstrooide Dr. Emmet Brown en maken tijdreizen mogelijk met een DeLorean auto die is omgebouwd tot tijdmachine. Samen beleven ze bizarre avonturen en ontmoet Marty zelfs zijn eigen ouders nog voor hij zelf geboren is! Ze reizen naar de toekomst en naar het gevaarlijke wilde westen. Gelukkig komt alles op z’n pootjes…ehh wielen terecht. Alhoewel…de Delorean kan zelfs vliegen als hij zijn wielen inklapt. We nemen je mee terug in de tijd voor oude herinneringen, maar naar de toekomst met deze set!

 

lego-unveils-back-to-the-future-time-machine-set-2\

De echte LEGO fans kennen deze set vast wel, want deze is al in de zomer van 2013 uitgebracht en maar goed ook! Bij Bouwsteentjes zijn we lyrisch over deze set, maar waarom?

Wij van Bouwsteentjes zijn fan van LEGO en Back To The Future natuurlijk. Als je bent opgegroeid met de films is dit een dubbele portie nostalgie! Als je de doos openmaakt, die er op zich al heel strak uitziet, vind je het mooi vormgegeven boekje. Als je deze openslaat zie je prachtige foto’s en informatie over de films. We beginnen met het bouwen en zetten de herkenbare Marty McFly en Doc Brown in elkaar. Wat direct opvalt is dat de gezichtjes kunnen draaien waardoor hun uitdrukking veranderd. Gaaf gedaan! In de eerste instantie krijgen we de indruk dat het niet zo’n spannende set is door de afmeting. Het zijn “slechts” 401 onderdeeltjes, maar hoe verder we komen hoe leuker het is! De DeLorean krijgt steeds meer vorm en details. Niets ontbreekt aan de set. Niet gek dat deze set heeft gewonnen van Zelda Lego ideas. Het is erg leuk om deze set te maken, want je raakt tijdens het bouwen steeds meer verbaasd. De auto is ook nog om te bouwen naar de stijl van de 2e en 3e film.

Lego-Cuusoo-21103-Back-to-the-Future-Delorean-time-machine-box-instruction-model-parts\

21103_dashboard\

21103_licenseplate_california\

Wat wij echt tof vinden zijn de herkenbare details uit de film:

– De Flux Capacitor, het hart van de auto.
– Het dashboard waarbij Marty en Doc zien waar ze naar toe reizen vanuit 1985.
– Het “OUTATIME” kentekenplaatje.
– De zogenaamde “Gullwing” deuren.
– Het skateboard van Marty.
– Een extra kentekenplaatje met “California”
– Extra wielen en een motor voor de stijlen van de 2e en 3 film.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?