Vanaf morgen kun jij de LEGO Ideas 21327 Typewriter in huis halen en jouw typ-skills laten gelden. In dit artikel hebben we alles wat je over deze Typewriter moet weten samengevat. Je kunt ook de Designer Video van de set bekijken waarin Wes Talbot je meer vertelt over de set en de ontwikkeling daarvan.


De LEGO Ideas Typewriter is bedacht door Steven Guinness die het idee inzond via LEGO Ideas. De designers bij LEGO hebben zijn idee uitgewerkt tot een set die voldoet aan alle eisen. Het grijze exemplaar heeft plaatsgemaakt voor een elegante groene variant met functies die een echte typemachine ook bevat. Alle lettertoetsen kunnen aangeslagen worden en zorgen ervoor dat de typearmen omhoogkomen. De shift en spatie kunnen ingedrukt worden, maar zijn vanwege de beperkte ruimte niet voorzien van een functie. De toetsen hebben een weerstand waardoor het gevoel van toetsen aanslaan vergelijkbaar is met een echt exemplaar.

LEGO Ideas 21327 Typewriter

De wagen zal bij het aanslaan van de toetsen naar links bewegen en kan teruggeschoven worden voor de volgende zin. Er is een knop aanwezig waarmee je fictief de kleur in kan stellen (rood of zwart). De Typewriter is voorzien van twee stickers (op de achter- en voorkant van het apparaat). De toetsen zijn bedrukt waardoor het nodige leed van stickers plakken beperkt wordt. Een typemachine zonder papier is geen typemachine natuurlijk. LEGO heeft een brief van Thomas Kirk Kristiansen toegevoegd (in 43 talen) die je in de typemachine kan plaatsen.

LEGO Ideas 21327 Typewriter

De LEGO Ideas 21327 Typewriter wordt opgebouwd met 2079 onderdelen, valt onder het Ideas/18+ thema en is vanaf 16 juni 01:00 uur te koop voor LEGO VIP-leden en vanaf 1 juli voor niet VIP-leden. De set zal de komende tijd als LEGO D2C (Direct to Consumer) verkocht worden en pas na een paar maanden bij retailers te koop zijn. De set kost €199,99. Er zijn geen Minifigures aan deze set toegevoegd. Je kunt de set hier vinden op LEGO.com en alvast aan jouw verlanglijstje toevoegen: LEGO.com/typewriter.

LEGO Ideas 21327 Typewriter


Details & verkrijgbaarheid


LEGO Ideas 21327 Typewriter
 • Thema: LEGO Ideas (18+)
 • Setnr: 21327
 • Naam: Typerwriter
 • Aantal onderdelen: 2079
 • Aantal Minifigures:
 • Verkoopadviesprijs: €199,99
 • Releasedatum: 16 juni 2021 voor LEGO VIP-leden (01:00 uur)
 • Waar te koop: Tijdelijk exclusief via LEGO.com
 • Afmetingen: 12cm hoog, 27cm breed en 26cm lang
 • Bijzonderheden: Vanaf 1 juli voor niet LEGO VIP-leden te koop

LEGO Ideas 21327 Typewriter

Verkrijgbaarheid
 • Vanaf woensdag 16 juni zal de LEGO Ideas Typewriter via LEGO te koop zijn voor VIP-leden
 • De verkoop start om 01:00 uur
 • De set is tijdelijk exclusief via LEGO.com en de LEGO Brand Retail Stores te koop
 • VIP-leden sparen 1500 VIP-punten bij aankoop van de set. Dit staat gelijk aan een opgebouwde korting van €10,00 voor een toekomstige aankoop.

LEGO Ideas 21327 Typewriter


LEGO Ideas Typewriter – Designer Video


LEGO Designer Wes Talbott laat zien wat de LEGO Ideas Typewriter te bieden heeft, waarom voor dit model gekozen is en welke uitdagingen hij bij het designen tegen het lijf is gelopen. Bekijk de video hieronder voor een beter beeld van de set.


Officiële omschrijving


LEGO Ideas 21327 Typewriter

Haal even de stekker uit je digitale leven en keer terug naar eenvoudiger tijden tijdens het bouwen van dit LEGO® Ideas model van een ouderwetse typemachine (21327). Het ontwerp is geïnspireerd op de schrijfmachine van Ole Kirk Kristiansen, de oprichter van de LEGO Groep, en beweegt en klinkt net als de echte versie. De middelste typearm komt omhoog wanneer je een letter indrukt en is verbonden met de wagen die over het papier beweegt tijdens het typen. Er is ook een rol waar je echt papier omheen kunt wikkelen.

Voor fans, door fans
Deze typemachine is gemaakt door een LEGO fan, waarna er door andere fans op is gestemd. De set is inclusief een brief die is geschreven door Thomas Kirk Kristiansen, familielid van de vierde generatie eigenaars van de LEGO Groep.

Prachtig cadeau
Dit model maakt deel uit van een collectie premium LEGO bouwsets voor volwassenen. De set bevat duidelijke instructies en is een fantastisch cadeau voor jezelf, LEGO fans, schrijvers en iedereen die van retro houdt.

LEGO Ideas 21327 Typewriter

 • Haal mooie herinneringen aan vroeger op en maak jongere fans die nog nooit een typemachine hebben gezien nieuwsgierig met dit LEGO® Ideas bouw- en displaymodel (21327), dat net zo beweegt en klinkt als de echte versie.
 • De typemachine heeft een typearm in het midden die elke keer omhoog komt wanneer je een letter indrukt. Deze is verbonden met een wagen die over het papier beweegt tijdens het typen, plus een rol waar je echt papier omheen kunt wikkelen.
 • Het ontwerp is geïnspireerd op de klassieke typemachine die werd gebruikt door Ole Kirk Kristiansen, de oprichter van de LEGO Groep.
 • Inclusief een boekje met versies in 43 talen van een brief die is geschreven en ondertekend door Thomas Kirk Kristiansen, lid van de eigenaarsfamilie van de LEGO Groep. Kies jouw taal en plaats de brief in de typemachine.
 • Geniet van wat tijd voor jezelf of bouw dit nostalgische verzamelmodel samen met je gezin. Een uniek cadeau voor een verjaardag of de feestdagen voor jezelf, LEGO® fans, schrijvers en iedereen die van retrospullen houdt.
 • De typemachine is ca. 11 cm hoog, 27 cm breed en 26 cm diep. Het is een prachtige blikvanger om te fotograferen en de foto’s daarna met je vrienden te delen.
 • Het bouwbare model met 2079 onderdelen bevat ook een geïllustreerd boekje met informatie over de fan die de set heeft bedacht en de LEGO® ontwerpers ervan, plus stapsgewijze instructies om je te begeleiden tijdens het uitdagende bouwproces.

Laat van je horen!

We zijn benieuw wat jij van deze LEGO Ideas Typewriter set vindt? Vind je de set geslaagd, ben je niet overtuigd of moet je de set eerst in het echt zien voordat je een besluit kunt nemen? We lezen graag jouw mening in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?