Update: We hebben de Designer Video van de set toegevoegd.


Kun je geen gitaarspelen, heb je geen gitaar of wil je eens iets anders gebruiken dan een luchtgitaar bij een jankende gitaarsolo van jouw favoriete band? Ga dan aan de slag met deze LEGO Ideas 21329 Fender Stratocaster.


LEGO Ideas 21329 Fender Stratocaster

Gooi je haren los, zet jouw favoriete plaat op, gooi de luchtgitaar aan de kant, pak deze Fender Stratocaster en speel mee met vette gitaar riffs. Deze LEGO Ideas 21329 Fender Stratocaster komt voort uit de “Music to Our Ears” bouwwedstrijd op LEGO Ideas. De grote winnaar was de Fender Stratocaster van Tomáš Letenay. Thomas heeft altijd de wens heeft gehad een echt model van de gitaar te bemachtigen, maar dit was vanwege de prijs niet mogelijk. Dankzij Thomas kunnen muziek-, gitaar- en LEGO fanaten vanaf oktober aan de slag met deze nieuwe gitaar.

LEGO Ideas 21329 Fender Stratocaster

De LEGO Fender Stratocaster bestaat uit 1074 onderdelen en is 36cm hoog. Bij de gitaar zijn ook een bouwbare versterker en een standaard bijgeleverd waarop de set ter display kan worden gezet. Met de set heb je de keuze om een rood of zwart model te bouwen. Er zijn voor beide kleuren steentjes toegevoegd. De gitaar bevat zes snaren, de nodige stemmechanieken voor, juist, het stemmen, en een tremelo arm (vibrato) om helemaal los te gaan. De gitaar kan aan de versterker gekoppeld worden. De versterker heeft een afneembare klep waardoor de binnenkant bekeken kan worden. De binnenkant van de versterker is voorzien van de nodige details. De LEGO Fender Stratocaster is vanaf 1 oktober te koop via LEGO en kost €99,99. De set is tijdelijk exclusief via LEGO te koop. Na een aantal maanden is hij ook bij diverse retailers te vinden.


Details & verkrijgbaarheid


LEGO Ideas 21329 Fender Stratocaster
 • Thema: LEGO Ideas (18+)
 • Setnr: 21329
 • Naam: Fender Stratocaster
 • Aantal onderdelen: 1074
 • Aantal Minifigures:
 • Verkoopadviesprijs: €99,99
 • Releasedatum: 1 oktober 2021 (01:00 uur)
 • Waar te koop: Tijdelijk exclusief verkrijgbaar via LEGO.com
 • Afmetingen: 36cm hoog, 11cm breed en ? cm lang
 • Bijzonderheden: Keuze om rood of zwart model te bouwen (beide kleuren meegeleverd)

LEGO Ideas 21329 Fender Stratocaster

Verkrijgbaarheid
 • Vanaf vrijdag 1 oktober zal de LEGO Ideas Fender Stratocaster via LEGO te koop zijn
 • De verkoop start om 01:00 uur
 • De set is tijdelijk exclusief via LEGO.com en de LEGO Brand Retail Stores te koop
 • VIP-leden sparen 750 VIP-punten bij aankoop van de set. Dit staat gelijk aan een opgebouwde korting van €5,00 voor een toekomstige aankoop

LEGO Ideas Fender Stratocaster – Designer Video


Inmiddels heeft LEGO de Designer Video van de LEGO Ideas 21329 Fender Stratocaster vrijgegeven. In de video komen LEGO Designers Designers Marin Stipkovic en Ricardo Dias, evenals LEGO Graphic Designer Beatrice Amoretti aan het woord. Ze nemen je mee van de Ideas inzending tot een echte LEGO set en er wordt meer verteld over de ontwikkeling en welke uitdagingen hierbij kwamen kijken.


Officiële omschrijving


LEGO Ideas 21329 Fender Stratocaster

Maak zelf een Fender® Stratocaster™ gitaar en 65 Princeton® Reverb versterker uit de jaren 70 met deze LEGO® Ideas set (21329). Denk terug aan alle legendarische artiesten die met een Stratocaster® hebben opgetreden terwijl je alle authentieke details toevoegt, zoals de verstelbare whammy bar, pick-upschakelaar en stemschroeven. De bouwbare versterker heeft afneembare panelen, zodat je het moederbord, de reverb tank en de luidspreker goed kunt bekijken. Met rubberen kabels om hem met de gitaar en het effectpedaal te verbinden.

Bijzondere blikvanger
Er zijn stenen om de gitaar in het rood of zwart te bouwen, plectrums in 4 kleuren en een opklapbare standaard voor het model. Plus een sticker van het Fender logo gemaakt van LEGO stenen, die je op je echte gitaar of versterker kunt plakken.

Cool verzamelmodel
Deze bouwset maakt deel uit van een collectie LEGO sets voor volwassenen. Het is een superleuk cadeau voor gitaristen, Fender fans, muziekliefhebbers en enthousiaste LEGO bouwers.

LEGO Ideas 21329 Fender Stratocaster

 • Bouw een legendarische gitaar na met dit prachtig gedetailleerde LEGO® Ideas bouw- en displaymodel (21329) van een Fender® Stratocaster® gitaar en een bouwbare Fender 65 Princeton® Reverb versterker uit de jaren 70.
 • De gitaar heeft een verstelbare whammy bar, pick-upschakelaar en stemschroeven, zes snaren, stickers met het Fender® logo en een stoffen band. Met de extra stenen kun je kiezen voor een rode of zwarte gitaar.
 • De versterker heeft afneembare panelen zodat je het moederbord, de reverb tank, de luidspreker en andere details aan de binnenkant kunt bekijken, plus logostickers en kabels om hem met de gitaar en het effectpedaal te verbinden.
 • Inclusief een opklapbare standaard voor de gitaar, miniatuur ‘plectrums’ in 4 verschillende kleuren en een sticker van het Fender® logo gemaakt van LEGO® stenen die je op je echte gitaar of versterker kunt plakken.
 • De gitaar is ca. 36 cm lang, 11 cm breed en 3 cm diep. Dit LEGO® displaymodel is een cool cadeau voor gitaristen, muziekliefhebbers en fans van de Fender® Stratocaster® gitaar.
 • Leuk om alleen te bouwen of samen met vrienden en familie. Deel jouw liefde voor deze beroemde gitaar, muziek en/of bouwen met LEGO® stenen.
 • Deze 1079-delige set wordt geleverd met een boekje over de geschiedenis van de Fender® Stratocaster® gitaar, de fan die de set heeft bedacht en de LEGO® ontwerpers ervan, plus stapsgewijze instructies voor een plezierige bouwervaring.

Laat van je horen!

We zijn benieuw wat jij van deze LEGO Ideas 21329 Fender Stratocaster set vindt? Vind je de set geslaagd en ga je hem kopen, ben je niet overtuigd of moet je de set eerst in het echt zien voordat je een besluit kunt nemen? We lezen graag jouw mening in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?