Update: LEGO heeft de Designer Video van de LEGO Ideas Sonic the Hedgehog – Green Hill Zone vrijgegeven. We hebben de video aan dit overzicht toegevoegd.


Vanaf 1 januari is de LEGO Ideas 21331 Sonic the Hedgehog –  Green Hill Zone te koop via LEGO. Ga terug naar de negentigerjaren toen gaming nog in de kinderschoenen stond, versla Dr. Eggman en verzamel zoveel ringen als je kunt, met deze nieuwe LEGO set.


Had jij een Sega in huis staan? Dan is de kans heel groot dat jij de controle had over de snelste egel ter wereld: Sonic the Hedgehog. Het eerste level uit de game is nu nagemaakt in LEGO vorm dankzij fan-designer Viv Grannell. Dankzij de inzending op LEGO Ideas is een volwaardige LEGO Sonic the Hedgehog set nu werkelijkheid geworden.

LEGO Ideas 21331 Sonic the Hedgehog Green Hill Zone - header

De LEGO Ideas 21331 Sonic the Hedgehog – Green Hill Zone is opgebouwd zoals dat ook in de game het geval is. Je bouwt namelijk een platform waarop alle actie plaatsvindt en Sonic kan laten zien hoe snel die is. Een set als dit kan natuurlijk niet uitgebracht worden zonder speelfuncties. Daarom kun je Sonic in de lucht schieten dankzij een veer-platform, kan Dr. Eggman in zijn Egg Robot plaatnemen en zijn er diverse power-ups te vinden. Het uiteindelijke doel is zoveel mogelijk ringen te verzamelen en de vijanden te ontwijken. Bijgevoegd zijn een aantal ringen om te verzamelen en vijanden die je een lesje kan leren. De set kan uitgebreid worden met een tweede exemplaar die je makkelijk kan koppelen.

LEGO Ideas 21331 Sonic the Hedgehog Green Hill Zone - Set

De set wordt opgebouwd met 1125 onderdelen en bevat een nieuwe Sonic the Hedgehog Minifig, een bouwbare Dr. Eggman, Crab en Motobug figuren. Ben je geïnteresseerd, dan kun je deze LEGO Ideas 21331 Sonic the Hedgehog – Green Hill Zone vanaf 1 januari in huis halen. De set is te koop voor een verkoopadviesprijs van €69,99 en is de komende maanden exclusief verkrijgbaar via LEGO.

LEGO Ideas 21331 Sonic the Hedgehog Green Hill Zone - Set


Details & Verkrijgbaarheid


LEGO Ideas 21331 Sonic The Hedgehog – Green Hill Zone
 • Thema: LEGO Ideas (18+)
 • Setnr: 21331
 • Naam: Sonic The Hedgehog – Green Hill Zone
 • Aantal onderdelen: 1125
 • Aantal Minifigures: 1 + bouwbare Crab, Moto Bug en Dr. Eggman figuren
 • Verkoopadviesprijs: €69,99
 • Releasedatum: 1 januari 2022 (01:00 uur)
 • Waar te koop: Tijdelijk exclusief verkrijgbaar via LEGO.com
 • Afmetingen: 17cm hoog, 6cm breed en 36cm lang
 • Bijzonderheden: Modulaire bouw waardoor je meerdere sets kunt koppelen

LEGO Ideas 21331 Sonic the Hedgehog Green Hill Zone - Lifestyle

Verkrijgbaarheid
 • Vanaf zaterdag 1 januari zal de LEGO Ideas Sonic the Hedgehog te koop zijn via LEGO
 • De verkoop start om 01:00 uur
 • De set is tijdelijk exclusief via LEGO.com en de LEGO Brand Retail Stores te koop en zal na een aantal maanden te koop zijn bij retailers
 • VIP-leden sparen 525 VIP-punten bij aankoop van de set. Dit staat gelijk aan een opgebouwde korting van €3,50 voor een toekomstige aankoop

LEGO Ideas Sonic The Hedgehog  – Designer Video


LEGO Ideas Design Manager Sam Liltorp Johnson en Graphic Designer Lauren Cullen King bespreken de nieuwe LEGO Ideas Sonic the Hedgehog set in de onderstaande video. Ze laten weten wat er zoal bij de ontwikkeling kwam kijken, welke onderdelen van een nieuwe kleur zijn voorzien, de prints en stickers en de mogelijkheid om de set uit te breiden.


Officiële omschrijving


LEGO Ideas 21331 Sonic the Hedgehog Green Hill Zone - Box

Officiële omschrijving:

Bouw een icoon uit de popcultuur met dit LEGO® Ideas Sonic the Hedgehog™ – Green Hill Zone model (21331). Geniet van wat tijd voor jezelf zonder afleidingen en creëer alle authentieke details van het level, waaronder een palmboom, looping, ringen, tv-schermen, Dr. Eggmans Eggmobile en een veer om Super Sonic sprongen mee uit te voeren.

Bekende personages
Deel het level op je eigen manier in en breng het tot leven met een minifiguur van Sonic the Hedgehog en figuren van Dr. Eggman, Moto Bug en Crabmeat. Stapsgewijze bouwinstructies zijn inbegrepen en je kunt Chaosdiamanten verzamelen, net als in de game. Een standaard voor de 7 diamanten en de minifiguur maakt deze kleurrijke blikvanger helemaal af. Een nostalgisch Sonic cadeau voor jezelf of een andere fan.

Eindeloze mogelijkheden
Maak kennis met LEGO sets voor volwassenen: ontspan je en bouw gedetailleerde modellen die een ode brengen aan de wereld van games, geschiedenis, reizen, sport, wetenschap, technologie en entertainment.

LEGO Ideas 21331 Sonic the Hedgehog Green Hill Zone - Set

 • Bouw de Green Hill Zone na met LEGO® stenen – breng de magie van Sonic the Hedgehog™ tot leven met dit LEGO Ideas model van een klassiek level uit deze populaire platformgame (21331)
 • Bekende personages – een LEGO® minifiguur van Sonic the Hedgehog™, plus bouwbare figuren van Dr. Eggman met zijn Eggmobile, Moto Bug met 2 verschillende gezichten en Crabmeat
 • Authentieke obstakels en details – bouw een palmboom, looping en veer die je met een hendel kunt activeren voor Super Sonic sprongen, plus 7 ringen en 2 bouwbare tv’s met 5 schermonderdelen en 5 stickermogelijkheden
 • Verzamel Chaosdiamanten, net zoals in de game – verdien een diamant voor elk bouwwerk dat je afmaakt en plaats ze alle 7 samen met Sonic op de standaard
 • Een superleuk cadeau voor fans – dit 1125-delige LEGO® model is een nostalgisch cadeau voor een verjaardag of de feestdagen voor millennial Sonic the Hedgehog™ fans die van ontspannende projecten houden
 • Displaymodel – de bouwbare Green Hill Zone is ca. 17 cm hoog, 36 cm breed en 6 cm diep. Je kunt het model op verschillende manieren indelen en eenvoudig combineren met andere sets

Laat van je horen!

Wat vind jij van de LEGO Ideas Sonic The Hedgehog set? Ben je enthousiast en ga je hem kopen of weet de set niet te overtuigen en laat je hem aan je voorbij gaan? Laat jouw mening achter in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?