De LEGO Ideas Ancient Greek Temple neemt je mee naar de geschiedenis van Griekenland en laat je een tempel bouwen die toegewijd is aan de godin Athena. 10.000 LEGO fans zien dit op mythologie gebaseerde LEGO Ideas project wel zitten en daarmee maakt het kans om als LEGO set te verschijnen.


Nu wordt het geloof van die tijd gezien als mythologie en is het onderdeel van de geschiedenis van Griekenland. De tempels zijn door de tand des tijds en kwaadwillenden grotendeels verloren gegaan. Toch zijn er nog te vinden die redelijk goed bewaard zijn. Daarmee kan de historische waarde ervan beschermt worden en geven ze toeristen een kijkje in de geschiedenis van het land.

LEGO Ideas Ancient Greek Temple

De tempel staat prominent op een van duizenden eilanden in de Egeïsche Zee. Het biedt zeelieden en de lokale bevolking een plekje om kracht te putten uit het geloof in de godin van wijsheid, Athena. De tempel is rondom voorzien van diverse planten waardoor de eiland er niet al te dor en droog uitziet. De tempel zelf benadrukt de stijl van bouwen zoals in die tijd werd gebruikt. Naast het standbeeld van Athena voor de ingang van de tempel, staan twee Griekse soldaten om de tempel te beschermen. Het dak kan van de tempel afgenomen worden om er een kijkje in te nemen. Dit bouwwerk is opgebouwd met zo’n 2500 onderdelen.

LEGO Ideas Ancient Greek Temple

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Ancient Greek Temple project heeft zich weten te kwalificeren voor de eerste LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten eerste LEGO Ideas Review 2021


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas Ancient Greek Temple project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?