Dit LEGO Ideas Clockwork Solar System heeft in een klokslag voldoende supporters achter zich geschaard. Het is een weergave van ons zonnestelsel en als puntje van de ijsberg, is er een werkend mechanisme aan de inzending toegevoegd. 


Ze bestaan al sinds de 18de eeuw, mechanische modellen van ons zonnestelsel. Met dit LEGO Ideas Clockwork Solar System krijgen we voor het eerst een versie in LEGO. Deze inzending ziet er op het eerste zicht simpel uit, maar het model bevat een werkend mechanisme waardoor de verschillende planeten rond de zon kunnen draaien. Het strafste van al is dat dit op dezelfde manier gebeurd zoals in de realiteit. Hiervoor is fan-designer Brent Waller een samenwerking aangegaan met Chris Orchard, een ervaren bouwer met Technic LEGO.

LEGO Ideas Clockwork Solar System

Elke planeet is zo natuurgetrouw weergegeven in LEGO vorm en introduceert enkele mooie prints. Van de befaamde strepen op de planeet Jupiter tot ringen van Saturnus. Zoals reeds aangehaald zit er een Technic mechanisme in waardoor de baan van elke planeet in verhouding is tegenover de zon als tegenover andere planeten. Met net geen 3000 onderdelen en een hoge informatieve en educatie waarde hopen beidde fan-designers zoveel mogelijk mensen aan te spreken en het zo tot een echte set te schoppen. Je kan dit LEGO Ideas Clockwork Solar System in werking zien in onderstaand filmpje.

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Clockwork Solar System project heeft zich weten te kwalificeren voor de derde LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten derde LEGO Ideas Review 2021


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas Clockwork Solar System project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?