Historische mijlpalen, daar houden we wel van. We zijn daar niet de enige in want met ons zijn er 10.000 andere LEGO fans die het project van Steward Cromar, Lovelace & Babbage Build the First Computer, mooi genoeg vonden om er voor te gaan stemmen op LEGO Ideas.

De eerste computer, dit wordt erkend doordat dit de eerste keer is dat een algoritme uitgevoerd wordt door een machine, bestond al in de 18e eeuw. Dit is natuurlijk niet te vergelijken met hedendaagse computers maar het is wel een interessante feit. Wie had ooit gedacht dat het idee al zo lang bestaat.

\"\"

\"\"

Lovelace & Babbage Build the First Computer

Het project van Steward Cromar bestaat uit de eerste computer, in dit model op LEGO Ideas is er een Raspberry PI in verwerkt, maar ook uit een aantal extra\’s die de set een wat completer gevoel geven.

Zo hebben we een klein klaslokaal waar Ada Lovelace haar rekensommetjes kan uitwerken die uiteindelijk leiden tot de eerste computer. Daarnaast bevat het ook een theetafel met alles er op en er aan zodat ze na een dag hard werken even kunnen ontspannen met een kopje thee.

\"\"

\"\"

LEGO Ideas Lovelace & Babbage Build the First Computer, gaat in de tweede review fase van 2016 de strijd aan met o.a de Lamborghini Veneno RoadsterUCS X34 LandspeederWomen of NASALEGO Modular Construction SiteLEGO Observatory Mountain viewSpaceballs Eagle 5, de Adams Family MansionVoltron Defender of the UniverseThe Large Hadron Collider en het Merchant\’s House project.

Je kan jouw mening laten horen in een reactie onder dit artikel of via social media.

Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties op de website. Je elke maand opnieuw kans maakt ongeacht je al een keer hebt gewonnen!

– Je gemakkelijk een account aan kan maken om te reageren en te discussiëren.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?