Op het eerste gezicht lijkt het een simpel opbergdoosje van LEGO en IKEA: de BYGGLEK. Maar met een beetje creativiteit kun je er iets bijzonders van maken. Wat dacht je van een theedoos? Of misschien wel een luxe villa. Wat maak jij ervan? 


Met LEGO x IKEA BYGGLEK kunnen LEGO fans de leukste en mooiste creaties maken. Het is namelijk niet alleen een plek om je LEGO bouwstenen in op te bergen, maar je kan er veel meer kanten mee op. Je creaties kun je op de deksel van de BYGGLEK bouwen, maar dat is lang niet alles…

Op social media delen vele LEGO fans hun mooiste creaties. Van prinsessenkasteel tot monsters. Ben je nieuwsgierig geworden? Of kun je wel wat inspiratie gebruiken? Bouwsteentjes ging op zoek en zette de leukste ideeën voor je op een rij.


Greek House – In deze creatie van Jannis Mavrostomos komen zijn liefde voor LEGO en zijn Griekse afkomst samen. Hij gebruikte voornamelijk witte en blauwe stenen om de Griekse architectuur zo goed mogelijk te benaderen.

LEGO IKEA BYGGLEK
Greek House. Foto:©️Jannis Mavrostomos

Beach House – Door de LEGO IKEA BYGGLEK op een inventieve manier te stapelen, creëerde Lars Barstad een mooi en stijlvol strandhuis. Hij gebruikte hiervoor zelfs een interessante SNOT-techniek. Heb jij het al gezien?

LEGO IKEA BYGGLEK
Beach house. Foto:©️Lars Barstad/ @Legofjotten

MOC Street – Creatieveling Dutch.moc.builder bouwde zijn MOC bovenop de BYGGLEK en maakte de treintunnels zelfs onderdeel van het witte geheel. Op deze manier kan hij op een simpele en voordelige manier zijn LEGO MOC Street op een wat hoger niveau bouwen, zodat er bijvoorbeeld een trein onderdoor kan rijden. Slim.

LEGO IKEA BYGGLEK
MOC Street. Foto:©️my.lego.mocs

Organizers – Instagrammer Kat Sipe houdt het simpel en gebruikt BYGGLEK als opbergers voor haar LEGO steentjes. Op de deksel laat ze zien wat erin zit. Het hoeft dus niet altijd groots en ingewikkeld te zijn.

LEGO IKEA BYGGLEK
Organizer. Foto:©️Kate Sipe

IKEA x LEGO Planter – Dave Kaleta noemt zijn bouwerk ‘The perfect solution for your growing LEGO collection’. Daar kunnen we natuurlijk niets tegenin brengen.

LEGO IKEA BYGGLEK
LEGO x IKEA Planter. Foto:©️Dave Kaleta

Prinsessenkasteel – Flynn De Marco en Richard Board, de Amerikaanse deelnemers van LEGO Masters, maakten dit prinsessenkasteel. Ze hebben ervoor gekozen om de BYGGLEK niet te verstoppen.

LEGO IKEA BYGGLEK
Prinsessenkasteel. Foto:©️Flynn De Marco & Richard Board

Oceaan – Je hoeft niet altijd op of om de BYGGLEK te bouwen. De zesjarige zoon van Instagrammer California Homeschooler gebruikte de boxen om aan de binnenkant een strand met oceaan na te bouwen. De haai en vissen geven het wat extra details.

LEGO IKEA BYGGLEK
Oceaan. Foto:©️Califonia Homeschooler

Town house – Ben je toe aan een beetje nostalgie? Dan is een bouwwerk met een hoog LEGO Town gehalte misschien wel leuk om na te bouwen. Laat je inspireren door Erwan en kijk even op zijn Instagram-account.

LEGO IKEA BYGGLEK
Town House. Foto:©️Erwan

It’s a me. Mario! – Wist je dat BYGGLEK ook handig is om je LEGO MARIO levels bovenop te bouwen? En je kunt de resterende onderdelen dan in de opbergdoos bewaren.

LEGO IKEA BYGGLEK
It’s a me. Mario! Foto:©️ayn_whatchamacallits

Adventure Island – Je kunt natuurlijk ook zover gaan dat je de BYGGLEK volledig verstopt in je LEGO creatie. Dat deden deze IJslandse bouwers ook met dit Adventure Island. Kun jij de BYGGLEK nog terugvinden?

LEGO IKEA BYGGLEK
Adventure Island. Foto:©️Þröstur Bragason

Deel jouw BYGGLEK creatie

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Of raak je niet uitgekeken? Volg dan de hashtag #BYGGLEK op Instagram. Er zijn zoveel mooie en interessante creaties te vinden. Wat maak jij er uiteindelijk van? We zien jouw BYGGLEK creatie graag terug in de comments.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?