LEGO Masters 2021 is ten einde gekomen. In de finale zal moesten drie teams het tegen elkaar opnemen in een bouwmarathon van 28 uur. Thomas en wisten uiteindelijke de grote prijs en de titel LEGO Masters 2021 in de wacht te slepen.


LEGO Masters 2021 – De finale

De drie overgebleven teams hebben in de finale alles uit de kast moeten halen om de jury te overtuigen. De teams moesten zich bewijzen in een bouwmarathon van 28 uur. De bouwwerken werden beoordeeld door kinderen uit Nederland en België, maar ook één van de bekendste LEGO Designers, Matthew Ashton. Voor de deelnemers was het een spannende en slopende finale. Het team dat naar huis ging met €25.000, de titel LEGO Masters en de grote LEGO Masters bokaal, was Thomas en Roy.

LEGO Masters 2021 - De finale
Foto: ©Matthew Ashton

De finale van LEGO Masters 2021 was op zaterdag 8 mei om 20:00 te zien op RTL4 in Nederland en om 20:25 in België op VTM. Op zowel RTL4 als VTM kun je de afleveringen terugkijken als je hiervoor een abonnement hebt die deze mogelijkheid biedt. Benieuwd naar de LEGO Masters 2021 kijkcijfers? We hebben de LEGO Masters kijkcijfers per aflevering en per land voor je op een rijtje gezet.

LEGO Masters 2021 - aflevering 1


LEGO Masters 2021 – De kandidaten & Brickmaster

Net als vorig seizoen, nemen acht teams het tegen elkaar op om de grote prijs van €25.000 euro en de LEGO Masters bokaal. De teams bestaan uit Nederlanders en Belgen. Vorig jaar wonnen Jan en Lola uit Nederland de felbegeerde prijs van het eerste seizoen. Wie er dit jaar met deze prijs naar huis gaan is nog even afwachten. Het nieuwe seizoen zal een nieuwe Brickmaster kennen. Jonathan Bennink mag deze rol vertolken. Jonathan is Lead Designer bij LEGO en is onder andere verantwoordelijk voor LEGO Super Mario. De presentatie wordt wederom verzorgd door Kurt Rogiers en Ruben Nikolai.

De afvallers van start tot finale:

  • Team Amber en Arne
  • Team Douwe en Rene
  • Team Dries en Killian
  • Team Ine en Oscar
  • Team Ernesto en Marco
  • Jan en Julien
  • Bibi en Marcel

De uiteindelijke winnaars:

  • Thomas en Roy
LEGO Masters 2021 - De kandidaten
Beeld © RTL/William Rutten

Zelf een LEGO Master worden?

Uiteraard kun je als LEGO fan jezelf opgeven voor LEGO Masters. Maar LEGO is meer dan dat. Een titel als dit is wellicht leuk voor jezelf en het programma, maar er zijn veel meer LEGO Masters op het internet te vinden zonder de titel dan met. Om een echte LEGO Master te worden hoef je enkel goed te kunnen bouwen. Wellicht wat kort door de bocht, maar het valt of staat bij kennis over het product, de bouwtechnieken en beperkingen los kunnen laten. Zoek op bijvoorbeeld een website als Flickr naar LEGO of de vele MOC’s (bouwwerken) hier op Bouwsteentjes, en je vindt de meest indrukwekkende bouwwerken, zowel klein als groot. Probeer goed te kijken naar kleurgebruik, bouwtechnieken en het anders inzetten van onderdelen dan de standaard.

[Rebuild Your Set] LEGO Botanical Bamboo Garden

Een van onze redacteuren, Florien, is enorm goed met het bouwen van MOC’s. We hebben sinds kort de Rebuild Your Set (RYS) rubriek waarin Florien je helpt om van bestaande sets, volledig andere bouwwerken te maken. Ze laat je zien aan de hand van tekst en uitleg hoe zij dit aanvliegt, tegen welke problemen ze aanloopt en hoe ze dit oplost. Leuker nog, ze gebruikt voor die bouwwerken enkel en alleen de bouwstenen die je in die set vindt. Een beperking waarmee je jezelf goed uit kan dagen. Van de bouwwerken zijn ook nog eens bouwinstructies te downloaden. Ook kun je de tutorials bekijken van diverse LEGO bouwers om een beter idee te krijgen hoe je bepaalde onderwerpen kunt maken met LEGO.

Onze tip om een betere LEGO bouwer te worden is heel simpel. Kijk rond wat andere maken, zorg dat je een aantal LEGO sets hebt met een grote diversiteit aan onderdelen en kleuren, en ga lekker bouwen. Je kunt LEGO kopen bij onder andere LEGO.com, Bol.com, Amazon en vele andere retailers. Leuke sets/thema’s om mee te beginnen zijn de LEGO Classic en LEGO Creator 3-in-1 sets.


Laat van je horen!

Kijk jij LEGO Masters seizoen 2? Zie je het zitten jezelf in de toekomst op te geven voor dit programma of bouw je liever thuis zonder in de aandacht te staan? We lezen uiteraard ook graag wat jij van de afleveringen vindt.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?