Toen we de foto\’s met nieuwe sets voor 2016 zagen, waren we bij Bouwsteentjes.info meteen onder de indruk van de nieuwe LEGO Mixels. Ze lijken wel volwassener te worden. LEGO heeft bij de nieuwe LEGO Mixels meer de nadruk gelegd op thema\’s. Zo zien we bijvoorbeeld Mixels die gebaseerd zijn op muziek en piraten! Tot nu toe leken ze toch vooral door melige LEGO ontwerpers bedacht tijdens hun koffiepauze of nog beter, na een paar biertjes tijdens de vrijdagmiddagborrel…
Niets is echter minder waar. Omdat we pas nu echt oog hebben gekregen voor de LEGO Mixels zijn we benieuwd geworden waar die maffe dingen vandaan komen.
Onder AFOL\’s zijn de Mixels vooral ook geliefd vanwege de onderdelen die erin gebruikt worden en de creatieve bouwtechnieken. Wij kijken met deze blog echter naar de Mixels zelf!
Allereerst de feiten. LEGO Mixels hebben telkens 50-70 onderdelen, kosten rond de €5,- en er zijn tot nu toe 6 series uitgekomen. Iedere serie bestaat uit 3 setjes van 3 modellen rondom 1 thema, ook wel een stam genoemd. Bij serie 1 waren dit bijvoorbeeld vuur, steen en elektriciteit.
De LEGO Mixels zijn ontstaan uit een co-productie tussen Cartoon Network en LEGO. Beide bedrijven hebben eerder samengewerkt aan tv-series met als voorbeeld LEGO Ninjago, LEGO Legends of Chima en LEGO Nexo Knights die in de planning staat voor 2016. De eerste resultaten van de samenwerking kwamen in 2014.
In het verhaal rond de LEGO Mixels worden de termen Mix (het combineren van 2 Mixels), Max (het combineren van 3 Mixels van dezelfde stam tot 1 grote Mixel) en Murp (totale anarchie als het mixen verkeerd gaat) gebruikt. Kortom, creativiteit wordt met de LEGO Mixels heel erg aangemoedigd! Daarnaast hebben we ook nog de Nixels. Dat zijn kleine wezentjes die de boel willen verstieren en die tussen de Mixels door zitten. Voor een overzicht van alle LEGO Mixels stammen die tot nu toe verschenen zijn kun je terecht op de LEGO website.
Omdat wij onze nieuwsgierigheid niet meer kunnen bedwingen hebben we er een willekeurige LEGO Mixels stam bij gepakt en zijn gaan kijken hoe het in de praktijk uitpakt. In dit geval de Orbitons uit serie 4. Maak kennis met Rokit, Niksput en Nurp-naut die we vinden in 3 verpakkingen.
Het enige wat er op deze officiële foto ontbreekt is de kleine Nixel met een hilarische tegel voor het gezicht. Het fijne aan deze lijn is dat er geen stickers gebruikt worden maar enkel prints. Daarnaast zijn ze misschien nog wel leuker om te verzamelen dan de LEGO minifiguren series omdat je er bouwplezier aan hebt en de prijzen (nog) niet zo astronomisch oplopen.
Alle Mixels hebben beweegbare onderdelen. Zo kun je het hoofd of ledematen in een andere positie zetten.
Tot zover hebben we de instructies uit de zakjes gevolgd. Hadden we meerdere stammen gehad konden we nu een mix maken van 2 totaal verschillende Mixels. Dat is niet het geval dus gaan we gelijk voor een max van de hele stam. Je gebruikt hiervoor een groot deel van alle onderdelen. Hieronder zie je een foto van alle onderdelen van de 3 setjes voor het bouwen van de max versie en wat na het bouwen overblijft aan steentjes.
De instructies van de max kun je van de LEGO website downloaden. Met 52 pagina\’s en met het bouwen van alle 4 de varianten heb je gegarandeerd plezier. Dan is het nu tijd voor de max!
Wij zijn erg enthousiast geworden van de LEGO Mixels series. Alle setjes zijn zeer gunstig geprijsd en geven je een leuke bouw-ervaring. Daarnaast is er veel ruimte voor extra creativiteit en met het grappige uiterlijk van de Mixels is een lach tijdens het bouwen gegarandeerd. Wij zijn fan!
Wat vinden jullie van de LEGO Mixels? Laat het weten via een reactie onderaan de pagina of reageer via Facebook of Twitter. Vergeet ons dan gelijk niet te LIKEN en/of om ons te VOLGEN!