Update 25 oktober 2021:

LEGO heeft om onbekende reden de Mosaic Maker weer offline gehaald. De set is daardoor (tijdelijk) niet meer te bestellen. Zodra de set weer beschikbaar is zullen we dit artikel updaten.


Update 23 oktober 2021:

De LEGO Mosaic Maker is vanaf nu eindelijk weer beschikbaar voor LEGO fans uit Nederland. De set was begin dit jaar al te tijdelijk te bestellen, maar kort daarna offline gehaald. De Mosaic Maker is sinds kort weer weer beschikbaar gesteld.

De LEGO Flagship Stores hebben veel te bieden. Ze zijn groot en indrukwekkend, en hebben vaak een unieke aankleding in de vorm van bekende onderwerpen van het land of stad waarin ze gevestigd zijn. Ook bieden ze unieke bezienswaardigheden of items die je daar kunt krijgen; zoals de LEGO Mosaic Maker. Deze Mosaic Maker is nu ook te gebruiken als dienst op LEGO Shop@Home in Nederland


Met de LEGO 40179 Mosaic Maker heb je de mogelijkheid om een foto van jezelf of samen met een dierbare, om te laten zetten naar een bouwbaar portret. De photo booth in de LEGO Stores maakt de foto, jij selecteert de beste, past het e.e.a. aan en het apparaat zal er een set van maken. De set bestaat uit een standaard hoeveelheid 1×1 Plates (6002 pcs) en een Baseplate van 48×48 Studs. De Plates komen in vijf verschillende kleuren, wit, geel, lichtgrijs, donkergrijs en zwart. Het kostenplaatje voor dit geintje is €119,99.

LEGO Mosaic Maker

Nu is die Mosaic Maker in diverse LEGO Brand Retail Stores te vinden, helaas nog niet in België en in Nederland enkel in Amsterdam, maar LEGO brengt deze mogelijkheid nu ook naar LEGO Shop@Home. Dit is vooralsnog enkel in Nederland het geval. Dankzij een online tool kun je een foto uploaden om er een mozaïek van te laten maken. Je kunt het uiteindelijke resultaat, of beter gezegd bouwinstructie, aanpassen en opslaan op jouw computer. Vervolgens kun je de Mosaic Maker set bestellen en de instructie uitprinten. Zodra je de set in huis hebt kun je alleen of samen het portret bouwen.

LEGO Mosaic Maker komt wellicht online beschikbaar

Je hoeft dus niet naar de LEGO Store om een mozaïek in huis te halen. Een voordeel aan het maken van een mozaïek via LEGO.com, is dat je vaker een foto kunt uploaden en daarvan de bouwinstructie kunt printen. Zodra je dit hebt gedaan kun je de Mosaic Maker Set herbouwen naar een nieuw portret. Dit kun je zo vaak doen als je wilt. De Mosaic Maker set is ideaal om cadeau te doen voor iemands verjaardag, huwelijk of de feestdagen. Je kunt er zelfs voor kiezen om meerdere foto’s te uploaden, de verschillende bouwinstructies te printen er vervolgens bij te voegen. Daarmee is het cadeau meermaals op te bouwen.

LEGO Mosaic Maker
Mozaïek van een foto van Michiel

We lezen graag wat jij vindt!

Ben jij van plan gebruik te maken van deze service of heb je inmiddels al zo’n set kunnen bemachtigen via de LEGO Store? We lezen graag jouw mening in een reactie onder dit artikel.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?