LEGO heeft vandaag een prototype LEGO steen onthuld die gemaakt is van gerecyclede PET-flessen. De nieuwe steen wordt nog niet in productie genomen, maar het bedrijf is al ver met de vorderingen en stelt de steentjes nu bloot aan de laatste testen. Hieronder kun je alles lezen over deze prototype LEGO steen en de missie van LEGO om klimaatneutraler te worden.
In hun missie om zo klimaatneutraal LEGO steentjes en sets te maken, investeerde The LEGO Group de afgelopen jaren flink in verduurzaming. Er wordt gewerkt aan papieren zakjes in de dozen in plaats van de plasticvarianten die nu nog in de dozen te vinden zijn. Ook worden er LEGO onderdelen gemaakt van bio-polyethylene (Bio-PE). Bio-PE is sterk, flexibel en zeer geschikt voor zachtere onderdelen. Het materiaal is echter niet geschikt voor de klassieke LEGO steentjes. Hierdoor heeft het bedrijf geïnvesteerd in het recyclen van PET-flessen. Vandaag presenteren ze de eerste prototype.
Voor het prototype is een speciale formule bedacht waarbij additieven aan het gerecyclede PET materiaal toegevoegd wordt. Er zijn ruim 250 verschillende variaties van dit nieuwe materiaal getest. Dit prototype voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen zoals sterkte, duurzaamheid, veiligheid en hechtingskracht. Het product gaat nu een nieuwe fase in die een jaar in beslag zal nemen. Nadien zal het bedrijf beoordelen of ze het onderdeel in productie nemen.
Wist je dat:
- Er van elke PET-fles van 1 liter, 10 2×4 LEGO steentjes gemaakt kunnen worden
- Er drie jaar gewerkt is aan dit prototype
- De steentjes veilig, sterk en duurzaam zijn
- De steentjes de juiste hechtingskracht hebben
- Er ruim 250 verschillende varianten PET-materiaal ontwikkeld zijn voor deze nieuwe steentjes
- Bio-PE is niet sterk genoeg is voor deze steentjes, maar wel voor andere LEGO onderdelen
We lezen graag wat jij vindt!
Jouw mening lezen we graag. Laat van je horen en vertel wat jij van dit initiatief en de inzet van The LEGO Group om duurzamer te worden vindt. Ben je blij met de stappen dat het bedrijf zet, zie je het wel zitten om te bouwen met LEGO steentjes van gerecyclede PET-flessen en denk je dat LEGO op de goede weg is? Of zie jij maar niets in deze investeringen. Laat het weten in een reactie.