LEGO heeft een nieuw initiatief aangekondigd waarmee ze momenteel een trial hebben gelanceerd. Het betreft LEGO Replay, een initiatief die oude sets en steentjes een nieuw leven geven.

LEGO Replay aangekondigd

Met LEGO Replay kunnen oude LEGO sets of steentjes een nieuw leven krijgen. Het idee is dat de sets gedoneerd kunnen worden aan goede doelen voor kinderen die ze dan weer in kunnen zetten ten goede van de kinderen. Denk hierbij aan arme gezinnen of organisaties die speelmogelijkheden bieden. Nu is LEGO een duurzaam product dat generaties mee kan gaan. Merendeels van de sets of steentjes gaan dan vaak naar de volgende generatie. Toch zijn er genoeg gezinnen waarbij dit niet het geval is. Met LEGO Replay kunnen deze sets kosteloos opgestuurd worden zodat ze een nieuw plekje krijgen. De sets worden vervolgens schoongemaakt en geïnspecteerd. Dit initiatief is geheel in lijn met de duurzaamheidsdoelen en filantropische instelling van LEGO als bedrijf. LEGO Replay is momenteel in trial in Amerika en loopt tot het voorjaar van 2020. Hierna wordt er gekeken of ze het programma in andere landen of regio’s uit kunnen rollen.

Laat van je horen!

Wat vind jij van LEGO Replay en het concept? Zie je zoiets ook graag in Europa verschijnen en denk je dat jij er gebruik van maakt als de mogelijkheid er is? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.