Als iemand weet hoe het is om thuis te werken, is het de kerstman wel. Vanuit zijn winterse woning op de noordpool werkt hij dag in dag uit samen met zijn elfjes. Verlanglijstjes worden doorgespit, tekeningen worden opgehangen en cadeautjes ingepakt. Inmiddels staat de LEGO 40499 Santa’s Sleigh klaar om gevuld te worden. Als het aan de rendieren ligt, vertrekken ze zo snel mogelijk naar de Winter Village. Of kunnen ze deze nieuwe arrenslee beter niet voorttrekken? Dat lees je in deze review.


LEGO 40499 Santa's Sleigh

Speciaal voor het komende winterseizoen heeft de kerstman deze LEGO 40499 Santa’s Sleigh op LEGO.com besteld. Het leek hem wel een vette wagen; uitgevoerd in zijn favoriete kleur. Veel opbergruimte, zachte stoelen en de meest geavanceerde navigatie. Zeker nu het weer zo vaak van slag is, heeft hij een uitstekende en betrouwbare bolide nodig. Veel werk had de kerstman er niet aan. De elfjes konden dankzij de meegeleverde instructies en stickervel meteen aan de slag. Binnen een uur hadden ze de 343 onderdelen in elkaar gezet en stond de slee klaar voor vertrek. Hoewel de prijs per onderdeel vrij hoog is – namelijk bijna 12 cent – mocht dat de pret van de kerstman niet drukken want hij kreeg er maar liefst vier rendieren bij. Wat wil een mens… eh… kerstman nog meer.


De bouw en speelfuncties


Voordat de Elfjes konden begonnen met de bouw van de LEGO 40499 Santa’s Sleigh, moesten ze nog wel een aantal cadeautjes inpakken. Gelukkig stond die opdracht ook in de bouwinstructies en sloegen ze twee vliegen in een klap. De bodem van de slee was zo gefikst met een aantal Plates en wat SNOT-bricks aan de zijkant. Een van de elfjes kon zich maar moeilijk voorstellen dat dit een heuse arrenslee moest worden, maar de andere elfjes verzekerde hem dat het goed zou komen. 

LEGO 40499 Santa's Sleigh

Ze bouwden stevig door. Eerst de zitplaats voor de kerstman – waar ze een cadeautje onder verstopten – en daarna werkten ze de zijkanten netjes af. Achterin de arrenslee maakten ze een uitschuifbare bak, waarin de kerstman voer voor de rendieren (en soms ook cadeautjes) kan bewaren. En wie goed kijkt ziet dat het nummerbord 54N7A (SANTA) spelt. 

Zodra de slee klaar is, installeert de Digi-elf de navigatie. Weer een andere elf monteert de ski’s onder de slee en een derde elf versiert het geheel met gouden ornamenten. Als laatste komt de spuit-elf op de proppen en lakt de slee goed af met een paar mooie stickers. Ondertussen staan de rendieren al te trappelen om de slee uit te proberen. Maar eerst komt de kerstman – zoals gevraagd even zonder kunstbaard – voor een laatste inspectie. Kan deze arrenslee hem bekoren? 

LEGO 40499 Santa's Sleigh


Conclusie


LEGO 40499 Santa's Sleigh

Met een viertal rendieren in de frontlinie, een kofferbak vol cadeautjes en gouden ornamenten te over, lijkt de LEGO 40499 Santa’s Sleigh klaar voor vertrekt. De kerstman was diep onder de indruk en ook ik ben tevreden over deze feestelijk slee. Met slechts 343 bricks heeft LEGO een mooie arrenslee neergezet, die niet zal misstaan in de winterdorpen die nu weer als kerstboomkluitjes uit de grond schieten. Toch heeft LEGO een aantal mooie kanten lasten schieten. De SNOT-bricks aan de zijkanten dienen geen enkel doel en dat is jammer. Een mooi gedecoreerde Plate of gouden Studs hadden hier niet misstaan. De Kerstman kan zich nergens aan vasthouden of zijn rendieren een vlieg-opdracht geven. En als laatste heeft de spuit-elf niet goed zijn werk gedaan, want de zijkanten ogen wat kaal. Desalniettemin is dit een must-have voor je LEGO winterdorp. Zeker omdat je met deze set relatie makkelijk aan vier prachtige rendieren komt. 


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Als jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?