Vanuit het niets heeft LEGO de LEGO Star Wars 75280 501st Legion Clone Troopers aangekondigd. LEGO Star Wars fan vragen er al jaren om, hebben LEGO dag in dag uit gestalkt op social media, en krijgen nu eindelijk hun zin. Een LEGO Star Wars set met de 501st Legion Clone Troopers. Hoe dat zit, lees je hieronder.

LEGO Star Wars 75280 501st Legion Clone Troopers

LEGO Star Wars 75280 501st Legion Clone Troopers

Het 501e legioen was oorspronkelijk een legioen onder het bevel van Anakin, Ashoka en Captain Rex. Er is ook een internationale organisatie onder de naam de 501st Legion. De organisatie bestaat uit vrijwilligers die kostuums maken en dragen van de Bad Guys uit de Star Wars films, series, comics, etc. De organisatie wordt ook wel Vader’s Fist genoemd en die naam is officieel canon.

LEGO Star Wars 75280 501st Legion Clone Troopers

LEGO Star Wars fans vragen LEGO al jaren om een 501st Legion Battle Pack uit te brengen. Helaas werd er nagenoeg niet naar geluisterd. Nu wat jaren later, kom het er toch van. LEGO heeft namelijk onthuld dat aankomende augustus de LEGO Star Wars 75280 501st Legion Clone Troopers te koop zal zijn. De set bestaat uit 285 onderdelen en gaat €29,99 kosten. De set bevat vier Clone Troopers, twee Battle Droids, een AT-RT en een BARC Speeder. De Stud Shooters heeft LEGO achterwege gelaten en in plaats daarvan blasters toegevoegd.

Wat vind jij van het nieuws dat er een 501st Legion Clone Troopers set uitgebracht wordt? Ben je daar blij mee of wist je niet van het bestaan af. Laat het weten in een reactie.

5 2 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?