Zorg dat jij op de hoogte bent van alle promoties, acties en nieuwste LEGO Star Wars producten met deze LEGO Star Wars May the 4th 2021 – koopgids. We hebben de aankomende acties met tekst en uitleg voor jou op een rijtje gezet, geven kooptips en vertellen meer over de nieuwste sets.


We hebben hieronder een kort overzicht van de beschikbare LEGO Star Wars May the 4th 2021 promo’s en verderop in het artikel vertellen we in detail wat de promo’s inhouden, wat je kunt verwachten en aan welke voorwaarden je moet voldoen. Tevens hebben we een aantal uitgelichte Star Wars sets die het aankopen waard zijn en gaan we in op eventuele kortingen via LEGO. We lichten ook de nieuwe LEGO Star Wars items uit die je beter vanaf 1 mei kunt kopen dan voor die tijd!

De promo’s in het kort:

  • Dubbele VIP-punten op alle Star Wars aankopen
  • Gratis Tatooine Homestead bij aankoop vanaf €85 aan LEGO Star Wars sets
  • Dutch Vander VIP Sweepstake
  • Gratis Imperial Shuttle bij aankoop vanaf €40 aan LEGO Star Wars sets

Belangrijk: De promo’s zijn vanaf 00:00 uur verkrijgbaar. R2-D2 is pas vanaf 01:00 uur verkrijgbaar.

LEGO Star Wars May the 4th - R2-D2

LEGO R2-D2 (beschikbaar vanaf 1 mei)

De remake van de zeer gewilde LEGO R2-D2 set zal vanaf 1 mei te koop zijn via LEGO. De nieuwe LEGO Star Wars R2-D2 bevat bijna 200 stenen meer dan zijn voorganger en bevat meer detail, afgeronde vormen en functies. De middelste poot kan ingetrokken of uitgeklapt worden, er is een compartiment waarin een Lightsaber opgeborgen kan worden en het hoofd kan draaien. De set bevat 2314 onderdelen en kost €199,99. Uiteraard kun je als LEGO Star Wars fan direct gebruik maken van de beschikbare promo’s, waardoor je bij aankoop van deze set meer waar voor het geld krijgt. Je vindt de LEGO Star Wars R2-D2 hier op LEGO Shop@Home.

LEGO Star Wars May the 4th dubbele vip punten

Dubbele VIP-punten (1 t/m 5 mei)

Beschikbaar: 1 t/m 5 mei
Voorwaarde:
enkel op LEGO Star Wars sets

LEGO sets via LEGO kopen is vaak duurder dan bij retailers. Desondanks blijft het direct kopen via LEGO vaak interessant vanwege de beschikbare promo’s. De dubbele VIP-punten is één van de promoties waar veel fans reikhalzend naar uitkijken. Goed nieuws als jij LEGO Star Wars fan bent. Indien je graag een LEGO Star Wars set wil kopen, dan is het aan te raden dit te doen zodra May the 4th van start gaat. Je verdient namelijk dubbele VIP-punten op alle LEGO Star Wars aankopen.

Over dubbele VIP-punten

Met dubbele VIP-punten kun je sparen voor korting op toekomstige aankopen of gebruiken voor het kopen van items in het LEGO VIP Reward Centre. Elke 750 VIP-punten staat gelijk aan €5 korting. Je kunt zoveel korting opsparen als je wilt en nadien gebruiken voor de aankoop van die ene dure set. Tijdens de dubbele VIP periode spaar je tweemaal de hoeveelheid punten. Normaliter verdien je per €100 euro die je besteedt, 750 punten. Dit staat gelijk aan €5 korting. Tijdens de dubbele punten actie verdien je per €100 die je besteedt 1500 punten, waardoor je €10 korting opspaart.

LEGO Star Wars May the 4th Tatooine Homestead

Gratis LEGO Star Wars Tatooine Homestead

Beschikbaar: 1 t/m 5 mei of zolang de voorraad strekt
Voorwaarde:
bij besteding van minimaal €85 aan LEGO Star Wars sets

LEGO zet de lijn van bouwbare vignetten die inzoomen op belangrijke gebeurtenissen in de Star Wars films voort, met deze gratis LEGO Tatooine Homestead. De set biedt de mogelijkheid het huis van Owen, Beru en Luke Skywalker na te bouwen in microformaat. Het setje bevat een bouwbare micro Sandspeeder en Sandcrawler en is voorzien van een 2×4 Tile met print. Er zijn vanwege de schaal geen Minifigures toegevoegd, maar wordt er gebruik gemaakt van gekleurde Studs die Luke Skywalker, C-3PO, Owen Lars, Beru Whitesun, R2-D2 en twee Jawa’s voorstellen. De set is gratis bij besteding vanaf €85 aan LEGO Star Wars.

LEGO Star Wars May the 4th Gold Leader

LEGO Dutch Vander VIP Sweepstake

Beschikbaar: 1 t/m 21 mei
Voorwaarde:
tegen inlevering van VIP-punten

Indien je graag een gokje waagt en jouw VIP-punten in wil zetten voor een kans om wat te winnen, dan is deze VIP Sweepstake wat voor jou. Je maakt kans op het winnen van een Dutch Vander Minifigure in een display met achtergrond en certificaat. Om kans te maken dit item te winnen, kun je met VIP-punten loten kopen via het VIP Reward Centre. Je kunt maximaal 50 loten kopen. Elk lot kost 50 VIP-punten. Er wordt wereldwijd echter maar één prijs verloot. Deelname kan tot en met 21 mei 2021. België is vanwege wetgeving uitgesloten van deelname. Deze promo is enkel online beschikbaar.

LEGO Star Wars May the 4th Imperial Shuttle

Gratis LEGO Star Wars Imperial Shuttle Polybag

Beschikbaar: 1 t/m 5 mei of zolang de voorraad strekt
Voorwaarde:
bij besteding van minimaal €40 aan LEGO Star Wars sets

De LEGO Star Wars Imperial Shuttle Polybag actie zal enkel beschikbaar zijn in LEGO Stores en niet via LEGO Shop@Home. De set is algemeen verkrijgbaar in de reguliere handel en niet exclusief via LEGO. Het is daardoor niet meer dan een leuke extra voor wie de mogelijkheid heeft om naar de LEGO Store te gaan tijdens May the 4th. De Polybag-actie kan gecombineerd worden met de bovenstaande promoties (op VIP Sweepstake na), waardoor je met slim aankopen meer waar voor het geld in huis kan halen. Let wel op dat de LEGO Stores beperkt bezoekers toe kunnen laten vanwege de coronamaatregelen.

LEGO Star Wars May the 4th - kortingen

Korting op LEGO Star Wars sets

Beschikbaar: ?
Voorwaarde:

Voorgaande jaren heeft LEGO tijdens May the 4th geselecteerde LEGO Star Wars sets voorzien van kortingen. Dit jaar is daar nog niets concreets over bekend. Het kan goed zijn dat er geen kortingen worden gegeven of dat dit op een later moment bekend wordt. We houden de ontwikkelingen daaromtrent in de gaten.


LEGO Star Wars May the 4th - helmets

LEGO Star Wars Helmets en Probe Droid

De LEGO Star Wars Darth Vader Helmet, Scout Trooper Helmet en de Imperial Probe Droid zijn sinds kort te pre-orderen bij LEGO. De pre-order was met name interessant tijdens de dubbele VIP periode in april. We raden aan deze drie sets op dit moment niet meer te pre-orderen en te wachten met bestellen tot 1 mei. Vanaf dat moment verdien je dubbele VIP-punten en krijg je een gratis Tatooine Homestead (vanaf €85) als extraatje.

LEGO Star Wars May the 4th - gifts

LEGO Star Wars kooptips

Er is voor LEGO Star Wars fans heel wat te verzamelen. Het thema is één van de meest uitgebreide dat LEGO in huis heeft. Mocht je op zoek zijn naar een set voor jezelf of een ander, dan hebben we een aantal kooptips voor je.

Voor de creatievelingen kan LEGO Art The Sith een leuke tijdsbesteding zijn. Met het bouwbare schilderij kun je drie verschillende portretten bouwen: Darth Vader, Darth Maul en Kylo Ren. Een combinatie van drie LEGO Art The Sith sets maakt het zelfs mogelijk om een groot Darth Vader portret te bouwen. Ook de Helmet Collection en de bouwbare Yoda vallen onder de categorie creatief met LEGO. Fans van The Mandalorian serie hebben de keuze uit een aantal sets. De drie meest iconische zijn The Child, The Razor Crest en The Mandalorian and The Child BrickHeadz sets.

LEGO Star Wars May the 4th - adults

LEGO Star Wars fans met een tweede hypotheek of die zin hebben in een bouwuitdaging, kunnen o.a. aan de slag met de UCS Millennium Falcon, de UCS Imperial Star Destroyer, de Mos Eisley Cantina, de A-wing Starfighter of de nieuwe R2-D2. Maar ook voor de kleintjes is er genoeg LEGO Star Wars plezier te vinden. Er zijn diverse Battle Packs te koop waarbij je voertuigen en Minifigures in huis haalt om mee te spelen, Microfighters of een legio aan Star Wars ruimteschepen.


Laat jouw mening weten!

Wat vind jij van de LEGO Star Wars May the 4th 2021 acties? Heb jij (nieuwe) sets op het oog die je tijdens deze promoperiode wilt kopen of weten de aanbiedingen jou niet te overtuigen een aankoop te doen? We lezen ook graag welke May the 4th promo van de afgelopen jaren jij het meest geslaagd vindt en graag terug ziet keren. Laat het weten in een reactie onder dit artikel.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?