Workshop, Workshop, Workshop! Zelfs Benny kan er niet onderuit en moet jaarlijks zijn ruimteschip een onderhoudsbeurt geven. Een klein onderhoudsstation is dus noodzakelijk voor de nodige bouw en opknapwerken. Is deze onderhoudspost genoeg voor zijn noden? Dat lees je in deze LEGO TLM2 70821 Emmet and Benny’s ‘Build and Fix’ Workshop! review.

LEGO TLM2 70821 Emmet and Benny’s ‘Build and Fix’ Workshop!

LEGO TLM2 70821 Emmet and Benny's ‘Build and Fix' Workshop!

In de doos bevinden zich twee genummerde zakjes met LEGO onderdelen, een boeg-onderdeel en instructieboekje. Met een prijs van €19,99 en 117 onderdelen, komt de gemiddelde prijs per onderdeel uit op €0,17. Dit is een hoge prijs die deels te verklaren is door de toevoeging van de nodige grote onderdelen en prints.

LEGO TLM2 70821 Emmet and Benny's ‘Build and Fix' Workshop!

De Minifigures

LEGO TLM2 70821 Emmet and BennyIn deze set zijn een Minifiguur van Emmet en Benny te vinden. Emmet komt met zijn gebruikelijke bouwvakker outfit. Deze geeft door middel van de print een versleten indruk. De print op de benen met naamkaartje is een leuke toevoeging. Het versleten bouwvakker outfit zet zich verder op de achterkant. Terwijl Emmet rijkelijk voorzien is van prints moet Benny het met minder stellen. Hij krijgt de gewoonlijke afgesleten Classic Space logo en zijn gebroken helm. Beide Minifigs komen met een tweede gezichtsuitdrukking om bij het spelen te gebruiken. Voor de Minifigures hoef je de set dus niet aan te schaffen, die zijn immers vaker verschenen.

LEGO TLM2 70821 Emmet and Benny

De bouw

LEGO TLM2 70821

De workshop is een kleine maar simpele build. Ter aanvulling wordt er een gereedschapswagen gebouwd. Deze kan gebruikt worden om reparaties en onderhoud uit te voeren aan verschillende voertuigen. Het paneel bevat een grote en mooi afgewerkte print. Emmet krijgt een wagen om in de woestenij rond te scheuren. De bouw is wederom simpel maar komt goed weg vanwege het gebruik van een groot chassis-onderdeel. Hierop worden de verschillende elementen bevestigd om de wagen af te werken. Om indruk van snelheid te geven zijn er twee vlammen aangebracht.

LEGO TLM2 70821LEGO TLM2 70821Benny krijgt een ruimteschip die meteen voor nostalgie zorgt. Het zien van dit soort schepen brengt herinneringen naar boven over het Classic Space thema. Het ruimteschip maakt gebruik van een groot boeg-onderdeel waarop verschillende stenen worden aangebracht. Het resultaat is meteen herkenbaar. Het ruimteschip biedt plaats voor een Minifig en een buggy. Door de motoren naar buiten te draaien kan de buggy het ruimteschip oprijden.

LEGO TLM2 70821

Conclusie

LEGO TLM2 70821 Emmet and Benny's ‘Build and Fix' Workshop!

Dat de LEGO TLM2 70821 Emmet and Benny’s ‘Build and Fix’ Workshop! een 4+ set is is duidelijk te merken. In de set zitten voornamelijk grotere onderdelen en worden enkel prints gebruikt. Het bouwen van deze set is simpel maar geschikt voor de doelgroep. Het speelplezier is eerder beperkt en zal hierdoor weinig aanspreken. Voor Classic Space fans is er reden tot juichen. Het toegevoegde ruimteschip brengt nostalgie naar boven doordat deze erg lijkt op de oude ruimte sets van vroeger. Dit is een goede reden om hem hiervoor aan te kopen. De prijs is hoog voor wat je krijgt maar dat wordt verklaard door de aanwezigheid van grote onderdelen en prints.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. LEGO, noch medewerkers van, hebben op geen enkele invloed op de uitslag van de review en onze conclusie.