Het is qua LEGO nieuws wat rustig vandaag dus hebben we mooi de tijd om weer een set te voorschijn te halen uit \”den ouden doos\”. Vandaag kijken we naar de Black Seas Barracuda. Een set waar ik als kind zijnde, apentrots op was en nog steeds populair is bij LEGO fans. Wat maakt deze set zo uniek?
De set kwam in 1989 op de markt. Samen met de andere LEGO Piraten sets uit die lijn, werden we voor het eerst verwend met nieuwe en verschillende LEGO gezichtjes. Zo zagen we een hoofdje met een ooglap, een hoofdje met snor en het vrouwelijke gezichtje met lippenstift. Naast de 8 nieuwe en unieke minifiguren, zagen we ook voor het eerst een papegaai en het bekende aapje bij een LEGO set.
Het is schip te herkennen aan zijn rood met wit gestreepte zeilen. Dit werd in latere sets opnieuw toegepast maar er zijn weinig schepen die het verder hebben geschopt dan de Black Seas Barracuda. Het stuur werd speciaal voor deze set ontworpen, samen met de geprinte tile met schatkaart. Wat ook nieuw was bij de set zijn de kanonnen en de gouden munten in de schatkist.
Aaaarrghhhh….
Naast al deze nieuwe steentjes en hoofdjes destijds, was het speelplezier eindeloos. Het stuurdek kan je open klappen om in de kapiteinshut te kijken. Ook de achterkant van het schip kan je openen om een blik te werpen in de hut. Naast de vele speelfuncties, was het bouwen een groot genot. Met maar liefst 865 steentjes is en blijft de LEGO Pirates 6285 Black Seas Barracuda een geweldige set!
Wist je dat…
- Het aapje vormgegeven is door Niels Milan Pendersen?
- Bijna alle ooglapjes bij LEGO Pirates links zitten?
- De set door zijn populariteit in 2002 opnieuw uitgebracht is als LEGO Legends set (10040)?
Genoeg feiten nu, tijd voor wat ander vermaak! Natuurlijk worden er ook MOC\’s gemaakt met de LEGO Pirates 6285 Black Seas Barracuda. Zo heeft MadLEGOman een MOC gebouwd met de kraken.
Tot slot hebben we nog een Micro Scale versie voor je gevonden, gemaakt door Bangoo H.
Wat vinden jullie van de LEGO Pirates 6285 Black Seas Barracuda set en hebben jullie de set in je collectie? We lezen graag jullie mening in een reactie onder dit artikel of via social media.