Met LEGO VIDIYO kun je op een speelse en innovatieve manier muziekvideo’s maken. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het gebruik van LEGO VIDIYO Minifigures en BeatBits. Dit gloednieuwe thema is een samenwerking tussen The LEGO Group en Universal Music Group en is gericht op kinderen. In dit artikel vatten we alles samen wat je van het thema kunt verwachten en welke sets er gaan verschijnen.


LEGO VIDIYO – Wat is het?


Met LEGO VIDIYO kunnen kinderen hun eigen muziekvideo’s maken, band samenstellen en een album cover maken. Door de Minifigures en BeatBits te scannen, kun je een band samenstellen en ermee optreden. De BeatBits zorgen voor speciale effecten die je kunt activeren om de video extra cool te maken. Er is een enorme keuze uit muziek van nationale en internationale artiesten die gebruikt kunnen worden voor de muziekvideo’s. In de loop van het jaar zullen er meer liedjes, sets en BeatBits toegevoegd worden. De video’s worden opgenomen met de LEGO VIDIYO app. De video’s blijven binnen de app en zijn niet te downloaden. Kinderen kunnen enkel de video’s delen via de “Share-mogelijkheid” in de app. Hierdoor creëert LEGO een veilige manier voor kinderen om creaties kunnen delen. De video’s komen pas online na geverifieerde toestemming van de ouder(s) en nadat de clip in-app gecontroleerd is, zodat anonimiteit gewaarborgd blijft.

LEGO Vidiyo

Dit thema zal een aantal sets bevatten waarmee het opnemen van de video’s mogelijk is. Er kan opgetreden worden met de Minifigures. De BeatBits (2×2 Tiles met print) zorgen voor speciale effecten. Het thema is daarmee niet enkel bedoeld als creatief vermaak, maar heeft ook een hoge verzamelwaarde. Vanaf maart zullen de eerste zeven LEGO VIDIYO sets in de winkel liggen. De app is inmiddels al te downloaden. Wij hebben alvast een aantal sets mogen testen en zullen hier binnenkort meer over vertellen.

LEGO VIDIYO 43101 Bandmates


LEGO VIDIYO – De sets!


LEGO VIDIYO zal 1 maart lanceren met 7 sets: 6 Beatbox sets en de eerste serie Bandmates met 12 verzamelbare Minifigures inclusief BeatBits en accessoires. De Beatbox sets hebben twee functies. Je kunt ze gebruiken als podium om Minifigures en BeatBits te scannen waarmee je vervolgens in de app muziekvideo’s e.d. kunt maken, maar ook om de Minifigures en BeatBits in op te bergen en mee te nemen. De BeatBox sets kun je op de achterkant personaliseren met de bijgevoegde steentjes. Elke set bevat een bouwbare Beatbox met podium en opslagruimte, een Minifigure, een accessoire, 2 speciale BeatBits en 14 willekeurige BeatBits. Elke BeatBox heeft in de achterkant plek om 16 BeatBits en 1 Minifigure in op te bergen. Het podium biedt plek aan één Minifig en 12 BeatBits om te scannen voor de app. Hierdoor kun je in feite per Beatbox twee Minifigures en 28 BeatBits meenemen/opbergen.

De Bandmates zijn verzamelbare figuren die je aan de band toe kan voegen. De Bandmates kun je zien als een serie verzamelbare Minifigures. De eerste serie bestaan uit 12 figuren (Red Panda Dancer; Cotton Candy Cheerleader; Shark Singer; Bunny Dancer; Discowboy Singer; Genie Dancer; Samurapper; DJ Cheetah; Ice Cream Saxophonist; Alien Keytarist; Banshee Singer; Werewolf Drummer). Per doos krijg je een Minifigure, drie willekeurige BeatBits, een accessoires en een klein podium. Ook deze karakters en BeatBits zijn te scannen voor gebruik in de app. Het betreffen Blind boxes, wat inhoudt dat je van te voren niet weet welk figuur er in de doos zit. De BeatBits zijn willekeurig en het kan daardoor zijn dat je dubbele zult verzamelen.

LEGO VIDIYO 43101 Bandmates

LEGO heeft laten weten dat er in het eerste jaar 130 BeatBits uitgebracht worden. Omdat de kans groot is dat je dubbele BeatBits gaat bemachtigen, raden we aan om ze te ruilen met vrienden/kennissen om de collectie compleet te krijgen/houden. Elke BeatBox bevat twee unieke BeatBits die je niet in de Blind Boxes zal vinden.


LEGO VIDIYO – Hoe werkt het?


LEGO VIDIYO werkt eenvoudig. In de app kun je een liedje selecteren waarmee je de video wilt maken. Breng de bandleden tot leven door middel van de app en selecteer de BeatBits. Kies een podium, activeer BeatBits en maak een video van 60 seconden. Zodra de video klaar is, kun je hem opslaan en uploaden via de VIDIYO app.

LEGO Vidiyo

LEGO Vidiyo

  • Kies in de app een van de vele nummers uit een breed scala gevestigde artiesten – zowel hedendaagse hitlijst-toppers als welbekende klassiekers.
    Stel je band samen uit een levendige collectie minifiguren die je zelf vormgeeft en tot leven brengt met de AR-technologie in de LEGO VIDIYO app.
  • Door middel van BeatBits, scanbare elementen in de LEGO VIDIYO-app, ontgrendel je speciale digitale effecten waarmee je de muziekvideoproducties kan personaliseren.
  • Videomakers kiezen uit een heel pak aan visuele effecten zoals bling-bling effecten, confettidouches of X-ray-zicht, en kunnen daarnaast ook audio-effecten selecteren zoals DJ-scratching, een hoge muizenstem of een saxofoonsolo. Daarnaast zitten er ook leuke typische moves en gimmicks in, zoals breakdancen of surfen op een haai.
  • Kies je podium. Parken, slaapkamers, achtertuinen of een setting met LEGO stenen: LEGO VIDIYO muziekvideo’s kunnen zich werkelijk overal afspelen. In slechts drie seconden scant de app je locatie en begint het aftellen naar de productiefase.
  • Door naar wens BeatBits te selecteren, nemen kinderen de creatieve controle over hun eigen muziekvideoproductie, en halen hun beste dansmoves boven in een schitterende performance van 60 seconden. Deze video kan dan later worden ingekort tot deelbare clips van 5, 10, 15 of 20 seconden.
  • Clips worden vervolgens geüpload naar de app-feed; dit kan echter pas nadat de inhoud kritisch is beoordeeld. Inhoud met persoonlijk identificeerbare informatie, zoals kinderen die in de video meespelen, wordt niet goedgekeurd om te uploaden naar app-feeds. Wel kan deze lokaal ‘in-app’ worden opgeslagen, zodat vrienden en familie er in besloten kring van kunnen genieten.


Laat van je horen!

We zijn benieuwd wat jij van LEGO VIDIYO vindt? Vind je het thema geslaagd, had je liever iets anders gezien of moet je de set eerst in het echt zien voordat je een besluit kunt nemen? We lezen graag jouw mening in een reactie.

5 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?