Dit artikel is eerder dit jaar gepubliceerd. Vanwege de herfstvakantie deze maand, hebben we dit bericht naar voren gehaald. LEGO World zal ook dit jaar niet plaatsvinden vanwege de pandemie. Hieronder alle info.

LEGO heeft ons laten weten dat de 20e editie van LEGO World, die in 2020 al plaats had moeten vinden, ook dit jaar niet door zal gaan. Dit vanwege de onzekerheid omtrent het coronavirus. LEGO laat weten dat ze verschillende opties hebben bekeken, maar dat ze de veiligheid van de bezoekers niet volledig kunnen waarborgen. We hebben dit bericht van vorig jaar van een update voorzien.


LEGO World logo

LEGO World 2021 update

De 20e editie van LEGO World zou officieel al in 2020 plaatsvinden. Helaas was dit evenement door corona uitgesteld naar 2021. LEGO laat ons nu weten dat het evenement ook dit jaar niet plaats zal vinden. De 20e editie van LEGO World is namelijk uitgesteld naar de herfstvakantie van 2022. Dat betekent dus dat dit het tweede jaar wordt dat we het zonder LEGO World moeten doen.

– LEGO persbericht 2021 –

Vandaag hebben we de moeilijke beslissing genomen om de 20e editie van LEGO World uit te stellen naar de herfstvakantie 2022. We zien uitstel als de beste optie om het 20-jarig jubileum van LEGO World in Nederland volledig tot zijn recht te laten komen in de Jaarbeurs in Utrecht. Onze eerste prioriteit is de veiligheid van onze bezoekers en iedereen die betrokken is bij het evenement. Er zijn de afgelopen maanden allerlei opties overwogen om het evenement in een andere vorm te behouden. Helaas is er nog altijd te veel onzekerheid rondom familie-evenementen dit najaar. Uitstel is natuurlijk geen afstel. Je kunt erop vertrouwen dat we in de herfstvakantie 2022 een spetterend LEGO World verjaardagsfeestje gaan bouwen in de Jaarbeurs!

We zien jullie snel,

LEGO


Originele bericht:

Via het persbericht dat hieronder te lezen is, maakt LEGO Benelux bekend dat het door laten gaan van LEGO World 2020 niet verstandig is. De reden hiervoor is het Coronavirus. De beperkingen die vanuit de overheid gelden en het naleven van de 1,5 meter afstand gooien roet in het eten. Het is – hoe zuur dan ook – uiteraard een begrijpelijk besluit.

LEGO World 2019
Foto: Bouwsteentjes.info

Dit jaar zou in het teken staan van het 20-jarige jubileum van LEGO World. De organisatie wilt dit graag op gepaste manier vieren, maar ziet in dat dit feestje beter met een jaar uitgesteld kan worden. Wat in het vat zit verzuurd niet, daarom zal het 20-jarige jubileum van LEGO World in de herfstvakantie van 2022 gevierd worden.

Verslag LEGO World 2019
Foto: Bouwsteentjes.info

– LEGO persbericht 2020 –

LEGO is er voor iedereen, jong en oud, groot en klein. In deze gezondheidscrisis gaan onze gedachten dus ook uit naar iedereen die hierdoor getroffen is.

Vandaag hebben we een moeilijke beslissing genomen: de 20e editie van LEGO World zal niet plaatsvinden op de geplande data, van 15 tot en met 21 oktober 2020. We zien uitstel als de beste optie om het 20-jarig jubileum van LEGO World in Nederland tot zijn recht te laten komen. LEGO World wordt daarom verschoven naar de herfstvakantie 2021.

Er zijn de afgelopen periode allerlei opties overwogen om het evenement in een andere vorm te behouden en toch door te laten gaan. Met de veiligheid van onze bezoekers en iedereen die betrokken is bij het evenement in het achterhoofd, concludeerden we dat het naleven van de richtlijnen van 1,5 meter afstand bij een indoorevenement met ontzettend veel kinderen helaas niet mogelijk is.

Daarnaast zijn de vooruitzichten voor het organiseren van grote evenementen in het najaar op dit moment nog steeds onzeker. Om het 20-jarig jubileum van LEGO World volledig tot z’n recht te laten komen, geloven we dat uitstellen op dit moment de enige juiste beslissing is.

We vergeten jullie echter niet en blijven jullie in ons 20-jarige LEGO World bestaan verrassen, hou ons dus in de gaten voor meer informatie.

We zien jullie snel,

LEGO


Laat van je horen!

Wat vind jij van de keuze om LEGO World 2021 uit te stellen naar volgend jaar? Sta je achter dit besluit, heb je er wat moeite mee of vind je het belachelijk? We zijn benieuwd en lezen daarom met plezier jouw mening in een reactie.

4.7 3 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?