Voeg nog meer magie toe aan het modulaire Hogwarts-kasteel met de LEGO Harry Potter 40452 Gryffindor Dorms. Deze Gift With Purchase neemt je niet alleen mee naar het slaapvertrek van Harry en Ron, maar biedt je ook de mogelijkheid om al je Wizard Tiles tentoon te stellen. Chris waagde zich in de Gryffindor Dorms en bekeek of het setje de moeite waard is.


De LEGO Harry Potter 40452 Hogwarts Gryffindor Dorm past goed tussen de andere modulaire-delen van het nieuwe Hogwarts Kasteel. In de doos zitten drie ongenummerde zakjes, twee losse plates en vier willekeurige Wizard Tiles. Deze promo krijg je van 25 oktober t/m 7 november, of zolang de voorraad strekt, bij aankoop van minimaal €100 aan LEGO Harry Potter.


De Minifigures


In de LEGO Harry Potter 40452 Hogwarts Gryffindor Dorm tref je Harry Potter en Ron Weasley (met chocolade kikker) aan. Harry draagt een rood geruite jas met daaronder een grijze trui. Ron heeft een tan-kleuige trui aan. Beide Minifigures zijn niet uniek en komen ook in andere sets voor. De combinatie van deze twee Minifigures vind je zelfs in de LEGO Harry Potter Whomping Willow.

LEGO Harry Potter 40452 Gryffindor Dorms LEGO Harry Potter 40452 Gryffindor Dorms

De bouw en speelfuncties


Deze Gift With Purchase (GWP) is net zo groot als de LEGO Harry Potter Polyjuice Potion Mistake en biedt ongeveer evenveel bouwplezier. De bouwtechnieken zijn niet verrassend, maar er wordt voor de raampartijen wel gebruikgemaakt van de SNOT-techniek. Dit zorgt voor wat afwisseling. Tussen de kozijnen van de ramen kun je gemakkelijk de Plate met Wizard Tiles schuiven. Details als de bedden en het kleed maken de kamer af.

LEGO Harry Potter 40452 Gryffindor Dorms

Het setje is natuurlijk bedoeld om gecombineerd te worden met de overige Hogwarts sets. Het is een slimme zet van LEGO om de GWP een bruikbaar onderdeel van Hogwarts te maken, waardoor het niet zomaar een los setje is. Door het toevoegen van de Gryffindor Dorms zal je merken dat Hogwarts-kasteel een stuk groter en imposanter wordt.

LEGO Harry Potter 40452 Gryffindor Dorms


Conclusie


Het leuke van deze LEGO Harry Potter Gryffindor Dorms is vooral dat de Wizard Tiles een noemenswaardige plek krijgen en dat je nog meer variaties van het Hogwarts-kasteel kunt bouwen. Het nadeel is wel dat het modulaire Hogwarts-kasteel een beetje eentonig qua vorm wordt en dat het haast onmogelijk is om op een mooie manier alle onderdelen erin te verwerken. De bouw van de Gryffindor Dorms is simpel en in geen opzicht uitdagend. Desalniettemin is het een leuke toevoeging aan het kasteel.

Het is jammer dat er geen unieke minifigures bijgevoegd zijn, met name als je bedenkt dat deze set ook als onderdeel van de line-up verkocht had kunnen worden. Toch zou ik deze gezellige kamer niet willen missen als LEGO Harry Potter verzamelaar. De LEGO Harry Potter Gryffindor Dorms is van 25 oktober t/m 7 november, of zolang de voorraad strekt, te krijgen bij aankoop van minimaal €100 aan LEGO Harry Potter sets via LEGO.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Als jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?