Florien Sijbers-Bos timmert de laatste tijd behoorlijk aan de weg met haar MOC’s. Zo is ze onder andere actief op LEGO Ideas onder de naam MurmeltierMOCs. Op Bouwsteentjes gaan we de komende tijd elke week een winterse MOC van haar uitlichten die jij kunt gebruiken ter inspiratie voor jouw eigen bouwwerken.


De MOC van deze week heet Ice sculpture contest. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat over een wedstrijd waarnaar er wordt gekeken wie het mooiste ijssculptuur kan maken. De MOC is simpel in opzet, maar weet effectief uit te beelden wat het voor moet stellen. Twee deelnemers nemen het tegen elkaar op en twee ijsblokken zijn al twee flink bewerkt met een kettingzaag. De derde is nog onberoerd.

Ice sculpture contest

Uit het eerste blok wordt een kasteel met een aantal torentjes gehakt met op de achtergrond vuurwerk in de vorm van een sneeuwvlok. Bij de middelste ijsblok zijn de contouren van een engel al zichtbaar. Terwijl de deelnemer nog bezig is met het bewerken van de engel komt de jury al langs om de eerste prijs, inclusief bijbehorende beker, uit te reiken aan de winnaar van de wedstrijd.

Ice sculpture contest

Indien je deze MOC wilt bouwen, dan kun je hier de bouwinstructies vinden. Ben jij benieuwd naar meer creaties van Florien Sijbers-Bos, bezoek dan vooral haar pagina op LEGO Ideas of Facebook voor meer toffe MOC’s van haar hand. Je kunt ook op onze MOC-pagina kijken voor meer inspiratie of uitgelichte LEGO Ideas bekijken die wel wat steun kunnen gebruiken.


Laat van je horen!

Wat vind jij van deze MOC? Zet het jouw aan om zelf een dergelijk bouwwerk te maken, heb je leuke bouwtechnieken gevonden die je zelf toe gaat passen of heeft het idee jou inspiratie gegeven? Laat jouw mening weten in een reactie hieronder!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?