De winter komt er aan en de feestdagen staan voor de boeg. Florien heeft vorig jaar een aantal MOC’s gebouwd voor haar winterdorp. Omdat het bijna kerst is, vonden we het een goed plan om een aantal van haar creaties onder de aandacht te brengen. Gebruik ze voor eigen inspiratie of volg de link in het artikel om de bouwinstructies te kopen.


De MOC van deze week heet Ice sculpture contest. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat over een wedstrijd waarnaar er wordt gekeken wie het mooiste ijssculptuur kan maken. De MOC is simpel in opzet, maar weet effectief uit te beelden wat het voor moet stellen. Twee deelnemers nemen het tegen elkaar op en twee ijsblokken zijn al twee flink bewerkt met een kettingzaag. De derde is nog onberoerd.

Ice sculpture contest

Uit het eerste blok wordt een kasteel met een aantal torentjes gehakt met op de achtergrond vuurwerk in de vorm van een sneeuwvlok. Bij de middelste ijsblok zijn de contouren van een engel al zichtbaar. Terwijl de deelnemer nog bezig is met het bewerken van de engel komt de jury al langs om de eerste prijs, inclusief bijbehorende beker, uit te reiken aan de winnaar van de wedstrijd.

Ice sculpture contest

Als je deze MOC wilt bouwen, dan kun je hier de gratis bouwinstructies vinden. Ben jij benieuwd naar meer creaties van Florien, bezoek dan vooral haar pagina op LEGO Ideas of Facebook voor meer toffe MOC’s van haar hand.


Laat van je horen!

Wat vind jij van deze MOC? Zet het jouw aan om zelf een dergelijk bouwwerk te maken, heb je leuke bouwtechnieken gevonden die je zelf toe gaat passen of heeft het idee jou inspiratie gegeven? Laat jouw mening weten in een reactie hieronder!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?