Het Amazonewoud is een belangrijk gebied op aarde. Het is het huis voor veel unieke diersoorten, maar daarnaast ook een zeer belangrijk factor voor de gezondheid van deze planeet. Emile Lidé heeft vier MOC’s gebouwd waarbij het Amazonewoud en de stand daarvan, centraal staat.


Zijn MOC bestaat uit vier modules, die op hun beurt de stand van zaken goed benadrukken. De eerste twee modules laten het Amazonewoud in hun volle glorie zien. Een grote boom staat centraal met daar omheen planten en dieren. Bij de twee module is de Amazonerivier de belangrijkste factor. De derde laat de verwoesting zien waar wij als mens verantwoordelijk voor zijn. Uiteraard dienen we zuinig te zijn op dit unieke gebied, maar ja, dat tropisch hardhouten schuttinkje is toch wel heel belangrijk! Het gevolg is ontbossing en verwoesting. Gelukkig is de natuur veerkrachtig (tot op een bepaalde hoogte), en weet het zich bij de vierde module ietwat te herstellen met de groei van een nieuw deel van het Amazonewoud. Te zien is ook de troep die de mens achter heeft gelaten.

LEGO Amazon Rainforest – Emil Lidé

LEGO Amazon Rainforest – Emil Lidé

LEGO Amazon Rainforest – Emil Lidé

LEGO Amazon Rainforest – Emil Lidé

LEGO Amazon Rainforest – Emil Lidé

Ben jij benieuwd naar meer creaties van Emile Lidé, bezoek dan vooral zijn Flickr-pagina voor meer toffe MOC’s van zijn hand. Je kunt ook op onze MOC-pagina kijken voor meer inspiratie of uitgelichte LEGO Ideas bekijken die wel wat steun kunnen gebruiken. Wil je creatief leren bouwen, dan kun je terecht op onze LEGO Tutorials-pagina.

5 2 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?