Vroeger kon je in grote steden je lol op in een arcadehal. High scores neerzetten en verbeteren hield de gemoederen bezig. Arcadehallen- en kasten waren zo populair, dat ze centraal staan in de film Tron. Helaas kom je ze tegenwoordig nog maar amper tegen, maar geheel verdwenen zijn ze gelukkig niet. Kale Frost heeft de inwoners van LEGO City kennis laten maken met arcadekasten. Bekijk de MOC’s hieronder en gebruik ze ter inspiratie voor jouw eigen arcadekasten.

Kale Frost – onder andere bekend van zijn deelname aan LEGO Masters Australia – heeft drie verschillende arcade kasten ontworpen. De kasten zijn realistisch nagemaakt, waardoor het betreffende spel makkelijk herkenbaar is. De racer heeft een echte stoel waar het Minifiguur in kan gaan zitten en naast het stuur zit een pook om te kunnen schakelen. Bij de Skeeball-machine is gebruik gemaakt van ronde plates als ballen en zijn de holle studs van een 4 x 4 steentje gebruikt als ballenvanger. De arcadekast kan je makkelijk gebruiken voor verschillende spellen zoals Pac-man.

Frost Brick Pac-man

Frost Brick Arcade Racer

Frost Brick Skee-ball

Ben jij benieuwd naar meer creaties van Frost Bricks, bezoek dan vooral zijn Flickr-pagina voor meer toffe MOC’s van zijn hand. Je kunt ook op onze MOC-pagina kijken voor meer inspiratie of uitgelichte LEGO Ideas bekijken die wel wat steun kunnen gebruiken. Wil je creatief leren bouwen, dan kun je terecht op onze LEGO Tutorials-pagina.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?