Wie is er niet groot mee geworden, De Fabeltjeskrant. Waar het vroeger handpoppen van stof en vilt waren, is de serie tegenwoordig geanimeerd en via Netflix te bekijken. Rickard Stensby heeft genoeg wijze lessen te danken aan De Fabeltjeskrant en vond het tijd om de wijze Meneer de Uil te vereeuwigen in LEGO vorm.


Met een wereld waarin algemene kennis, morele waarden en acceptatie ver te zoeken lijken, is een wijze les geen overbodige luxe. Uiteindelijk valt het natuurlijk wel mee en is het niet alleen maar kommer en kwel. Vroeger werden morele waarden en actualiteiten via programma’s als De Fabeltjeskrant bijgebracht. Dankzij Netflix heeft De Fabeltjeskrant nieuw leven gekregen en dankzij Rickard Stensby krijgt de meest wijze uil van de wereld, Meneer de Uil, een welverdiende creatie in LEGO vorm. De MOC is met name bijzonder door het borstpatroon dat gemaakt is met ronde 2×2 Tiles.

[MOC] LEGO Meneer de uil

Ben jij benieuwd naar meer creaties van Rickard Stensby, bezoek dan vooral zijn Flickr-pagina of Instagram-profiel voor meer toffe MOC’s van zijn hand. Je kunt ook op onze MOC-pagina kijken voor meer inspiratie of uitgelichte LEGO Ideas bekijken die wel wat steun kunnen gebruiken. Wil je creatief leren bouwen, dan kun je terecht op onze LEGO Tutorials-pagina.

4.2 5 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?