De feestdagen staan weer voor de deur. Florien is al druk bezig met het bouwen van de nodige MOC’s (My Own Creations) voor haar winterdorp. Om alvast wat in de feeststemming te komen, vonden we het een goed plan om een aantal van haar creaties onder de aandacht te brengen. Gebruik ze voor eigen inspiratie of volg de link in het artikel om de bouwinstructies te kopen.


De laatste MOC uit deze serie die we van Florien gaan uitlichten is, hoe kan het ook anders, Nativity Set. In de kerststal wordt de geboorte van Jezus uitgebeeld. Jozef en Maria staan naast de kribbe en kijken vol trots naar kindje Jezus. Op de achtergrond aanschouwen een ezel en een os verwonderlijk naar het wonder wat er zonet in hun stal heeft voltrokken.

Nativity Set - Florien Sijbers-Bos

Volgens de traditie zijn de drie wijzen uit het oosten ook aanwezig, twee zijn te voet gekomen en eentje met behulp van een kameel. De kameel is een brick build dier en ziet er gedetailleerd uit. Dit geldt tevens voor de twee schapen die volledig uit LEGO zijn opgebouwd. Samen met de herder gaan ze naar de stal om baby Jezus te bezoeken. Om het geheel compleet te maken mag natuurlijk de Engel en de ster boven de stal niet ontbreken.

Nativity Set - Florien Sijbers-Bos

Indien je deze MOC wilt bouwen, dan kun je hier de bouwinstructies vinden. Ben jij benieuwd naar meer creaties van Florien, bezoek dan vooral haar pagina op LEGO Ideas of Facebook voor meer toffe MOC’s van haar hand. Je kunt ook op onze MOC-pagina kijken voor meer inspiratie of uitgelichte LEGO Ideas bekijken die wel wat steun kunnen gebruiken.


Laat van je horen!

Wat vind jij van deze MOC? Zet het jou aan om zelf een dergelijk bouwwerk te maken, heb je leuke bouwtechnieken gevonden die je zelf toe gaat passen of heeft het idee jou inspiratie gegeven? Laat het weten in een reactie hieronder!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?