De winter komt er aan en de feestdagen staan voor de boeg. Florien is al druk bezig met het bouwen van de nodige MOC’s (My Own Creations) voor haar winterdorp. Om alvast wat in de feeststemming te komen, vonden we het een goed plan om een aantal van haar creaties onder de aandacht te brengen. Gebruik ze voor eigen inspiratie of volg de link in het artikel om de bouwinstructies te kopen.


In veel winterdorpen wordt er druk gewerkt aan handwerk om deze te verkopen tijdens de kerstmarkten. De Winter Village Arts en Crafts Center is de plek bij uitstek waar dit handwerk wordt gemaakt. Het statige pand bevat drie workshops, te weten een pottenbakkerij, een quilt shop en een glasblazerij.

Winter Village Arts & Crafts Center

Links onderin op de begane grond vinden we de glasblazerij. De glasblazer maakt hier, eventueel op aanvraag, de mooiste glascreaties. Van glazen tot vazen, hij draait nergens zijn hand voor om. Er is ook een pottenbakker te vinden, maar die zit wat verscholen onder de trap. Ondanks dat heeft de pottenbakker een knusse werkplaats waar ze haar ambacht met volle overgave kan uitvoeren. Op de eerste verdieping vinden we rechts, boven de pottenbakkerij, de quilt shop. Hier worden de mooiste dekens gemaakt waaronder je lekker weg kan kruipen tijdens de koude winterdagen. Naast de quilt shop bevindt zich een kantoor, waar de medewerkers van de drie workshops hun administratie kunnen bijwerken en eventueel nieuwe ideeën digitaal kunnen ontwerpen.

Winter Village Arts & Crafts Center

Indien je deze MOC wilt bouwen, dan kun je hier de bouwinstructies vinden. Ben jij benieuwd naar meer creaties van Florien, bezoek dan vooral haar pagina op LEGO Ideas of Facebook voor meer toffe MOC’s van haar hand. Je kunt ook op onze MOC-pagina kijken voor meer inspiratie of uitgelichte LEGO Ideas bekijken die wel wat steun kunnen gebruiken.


Laat van je horen!

Wat vind jij van deze MOC? Zet het jouw aan om zelf een dergelijk bouwwerk te maken, heb je leuke bouwtechnieken gevonden die je zelf toe gaat passen of heeft het idee jou inspiratie gegeven? Laat jouw mening weten in een reactie hieronder!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?