In 2018 kregen wij zowel via de email als social media, veel vragen over “LEGO Shops” die LEGO sets aanbieden voor meer dan de helft van de originele verkoopadviesprijs en hun betrouwbaarheid. De LEGO Shops zijn bijna identiek aan die van LEGO, maar het grote verschil is dat jij jouw geld kwijt bent en kunt fluiten naar het bestelde product. Dergelijke praktijken blijven maar de kop op steken en daarom komt LEGO nu met een campagne hun fans te waarschuwen voor neppe LEGO shops en waar je op moet letten. We hebben dit bericht uit 2018 van een update voorzien zodat je weet op de hoogte bent.


De neppe shops zijn te herkennen aan een rare of afwijkende URL, logo’s gebruiken van The LEGO Group, LEGOLAND, LEGO World of LEGO House waarbij de indruk wordt gewekt dat ze betrouwbaar zijn en adverteren met 50% tot wel 70% korting. Dit zijn GEEN officiële LEGO Shops. Je wordt opgelicht en vaak worden je gegevens misbruikt voor andere doeleinden. LEGO verkoopt nagenoeg nooit sets voor minder dan de helft van de originele verkoopadviesprijs. Als dit al het geval is dan zullen ze dat niet van de daken schreeuwen. LEGO is ook op de hoogte van deze oplichters en komt met een campagne om LEGO fans hierop te wijzen en geven tips waarop je moet letten.

Fake online LEGO Shops [weet waar je koopt]

Er zijn een aantal steltregels die je moet onthouden. Bekijk het webadres aandachtig, zijn er spel- of taalfouten te vinden, is de klantenservice bereikbaar, zijn de betaalmogelijkheden correct, lijkt het alsof de bedragen van sets ongeloofwaardig laag zijn en kijk naar de reviews. Indien je hierover twijfels hebt, kan het goed zijn dat dit een oplichter betreft. Uiteindelijk is het belangrijkste dat als iets te mooi is om waar te zijn, dit dus ook het geval is. Bij vragen of twijfel kun je altijd contact opnemen met LEGO.

LEGO oplichters
Screenshot van legovipclub.com. De naam is duidelijk te zien in de zwarte balk.

We snappen dat het soms lastig kan zijn echt van nep te onderscheiden. Deze nep LEGO Shops staan meestal binnen een dag na registratie online en opereren een paar dagen, waarna ze weer verdwijnen om vervolgens onder een ander domein weer terug te komen. We hebben hieronder een lijstje met enkele websites die in het verleden de boel neppen. Het kan zijn dat sommige websites al niet meer bestaan, maar we hebben ze voor de zekerheid toegevoegd. Er zijn tal van deze websites en wees daarom voorzichtig als je op social media een advertentie voorbij ziet komen.

 • legovipclub.com
 • funtoysmart.com
 • fungiftsgo.com
 • toysfans.com
 • legoeu.com
 • legoengland.com
 • legoca.com
 • newhotteststore.com
 • kidsgoshop.com
 • snowshops.com
 • funtoyseu.com
 • Bricksmaze.com
 • Buildingblockemall.com

De website https://shop.lego.com is de enige die van LEGO is. Daar kun je veilig shoppen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je opgelicht wordt. Daarnaast zijn er natuurlijk de bekende grote shops en kleinere LEGO speciaalzaken die te vertrouwen zijn.


Wat vind jij van dit nieuws?

Ben jij al een nep LEGO Shop tegen gekomen, ben je al slachtoffer geworden of ken je iemand die slachtoffer is geworden? We zijn ook benieuwd of jij een andere webshop hebt gevonden die zich voordoet als de officiële en zien graag jouw reactie hieronder of via social media.

5 2 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?