Afgelopen zomer werd er door Just2Good aangegeven dat we in 2016 een nieuwe LEGO UCS Death Star set mogen verwachten. Lang is het hierover stil geweest maar daar is sinds gisteren verandering in gekomen.

Brickset heeft een enorme catalogus vol met alle LEGO sets die in de loop der jaren zijn verschenen. Doordat hier ook de nieuwste sets in opgenomen worden komt het wel eens voor, dat geruchten over nieuwe sets, behoorlijk wat kracht bijgezet krijgen. Dit is ook gebeurt met de geruchten over een nieuwe LEGO Death Star.

Afgelopen zomer kwam Just2Good met het nieuws dat de huidige Death Star set uit productie zal gaan en wordt vervangen door een nieuwe versie. Na 8 jaar in productie te zijn geweest is dit natuurlijk een keer te verwachten maar niet dat deze door een zelfde soort set zou worden vervangen.

Niets lijkt minder waar. In de catalogus van Brickset is het volgende setje opgedoken.

IMG_20151212_135957\IMG_20151212_140017\

Zoals je kan lezen gaat het om een LEGO Exclusive, The Death Star 75159.

Dit nieuws is eigenlijk wel te verwachten, want volgend jaar gaan we ook de tweede nieuwe Star Wars film in de bioscoop zien verschijnen. De film gaat over de rebellen die de plannen van de Death Star willen gaan stelen om deze, zoals in A New Hope gebeurd, te vernietigen. Een nieuwe versie van de Death Star komt dan ook op het perfecte moment.

Tevens is de huidige Death Star, de 10188, bestempeld als \”Retiring Soon\” en \”Sold Out\” op LEGO Shop@home.

IMG_20151212_140519\

Het ziet er dus naar uit dat we inderdaad een nieuwe versie mogen verwachten.

Kijken jullie uit naar een nieuwe LEGO UCS Death Star? We zijn benieuwd naar wat jij er van vind. Laat het ons daarom weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?