Het zal fans van LEGO Ninjago niet ontgaan zijn dat de stemacteur van Cole, Kirby Morrow, eind 2020 overleed. Kirby was verantwoordelijk voor de Engelse stem van Cole en heeft die rol sinds de start van de serie mogen vertolken. Na verschillende opties te hebben overwogen, heeft het hoofd van LEGO Ninjago via het LEGO Ambassador Network bekendgemaakt dat ze Andrew Francis als nieuwe stemacteur voor Cole hebben gecast.


Het LEGO Ninjago team heeft vrij snel na het overlijden van Kirby Morrow een aantal opties moeten overwegen omtrent de toekomst van Cole als karakter. Het schrijven en opnemen van de afleveringen van Seabound zat erop en het team begon op dat moment het samenstellen van een verhaallijn voor 2022. Een lastige periode, want niet alleen zaten ze met hun handen in het haar hoe het nu verder moest met Cole, ze waren ook aangeslagen door het plotselinge overlijden van Kirby. Desondanks moest het team op dat moment aan de slag om met een oplossing te komen. Er werden vier opties overwogen:

 • Cole met ‘pensioen’ laten gaan
  Het met ‘pensioen’ laten gaan van Cole was eigenlijk geen reële optie, met name omdat het niet mogelijk was na het opnemen van het Seabound seizoen. Cole is daarnaast te belangrijk is als karakter om zomaar aan de kant te schuiven, hij is de verbindende factor bij de ninja’s. Kirby vertolkte enkel de Engelstalige stem van Cole, terwijl Cole door meer dan 40 andere stemacteurs vertolkt wordt in andere talen.
 • Al bestaande opgenomen dialogen hergebruiken voor Cole
  Al snel werd het hergebruiken van al opgenomen dialogen door Kirby opgepakt als optie. Binnen het LEGO Ninjago team werd door 50+ uur aan materiaal gebladerd om erachter te komen dat dit geen goede oplossing was. Ten eerste was het enorm veel werk, ten tweede zal het de ontwikkeling van Cole als karakter niet ten goede komen.
 • Een verhaalreden bedenken waarom Cole een andere stem heeft gekregen
  Er werd ook overwogen om Cole stom te maken door een bepaalde gebeurtenis. Deze optie werd al snel aan de kant geschoven. Cole is te belangrijk om niet te kunnen spreken. Er bleef maar één optie over.
 • Een nieuwe stemacteur vinden
  Het vinden van een nieuwe stemacteur is de optie waar ze voor hebben gekozen. Het team wilde trouw blijven aan Kirby die de rol van uitstekend heeft vertolkt én Cole speelt een cruciale rol in het 2022 verhaal. Het vinden van een nieuwe stemacteur was geen gemakkelijke opgave. De persoon die de rol op zich neemt, moet zich hier comfortabel bij voelen en kunnen verplaatsen in de Cole die Kirby heeft gevormd. De keuze is gevallen op Andrew Francis die al bekend was met LEGO Ninjago en goed was voor de stemmen van enkele karakters uit de serie zoals Morro, Shade en Beta Jay 137.

Andrew Francis zal voor het eerst te horen zijn als Cole in een serie van kortfilms begin 2022 en de seizoenen die nadien volgen. Voor wie LEGO Ninjago bekijkt in een andere taal, zal niets van deze veranderingen vernemen.

Nieuwe stemacteur voor LEGO Ninjago's Cole


Laat van je horen!

Wat vind jij van de keuze om een nieuwe stemacteur te vinden voor Cola als karakter? Ben je hier blij mee en denk je dat dit de beste keuze was, bekijk jij LEGO Ninjago niet in het Engels en maakt dit voor jouw geen verschil of had je liever gezien dan Cole uit de serie geschreven zou worden? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?