Met het Amazon Project Zero programma wil Amazon de strijdt aangaan met namaakproducten. Hier zullen veel merken bij gebaat zijn, waaronder LEGO.


Amazon gaat strijdt aan met namaakproducten

In tegenstelling hoe het er voorheen aan toeging, kan een algoritme nu zelf namaak producten herkennen. Dit gebeurt door middel van herkennen van trademarks, logo’s, barcodes, etc. Merken kunnen nu ook zelf makkelijk namaakproducten laten verwijderen. Voorheen moesten merken en bedrijven een formulier invullen, waarna Amazon dit in behandeling moet nemen. Dit was een tijdrovend proces. Met Project Zero wil Amazon het niet alleen sneller kunnen detecteren, maar ook afhandelen.

Amazon gaat strijdt aan met namaak producten

Dit is natuurlijk goed nieuws voor LEGO, die namaak merken zoals LEPIN en BELA aan wil pakken. Er zijn helaas ook andere kanalen waar dergelijk sets te koop aangeboden worden, maar dit programma zal het voor LEGO een stuk makkelijker maken om het via Amazon een halt toe te roepen.


Jouw mening telt!

Wat vind jij van Amazon Project Zero en denk je dat het zal helpen in de strijd tegen namaakproducten, of heb je er een hard hoofd in? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alle LEGO winkels van NL/BE vind je op onze LEGO Winkelpagina!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?