De start van Star Wars Celebration in Chicago is afgetrapt door LEGO die met een portret van een Stormtrooper helm een Guinness World Record neer heeft gezet.


Guinness World Record Stormtrooper Minifigures

Met het portret van een Stormtrooper gemaakt van LEGO Star Wars Stormtrooper Minifigures heeft LEGO een wereldrecord neergezet. Het portret is door 12 LEGO medewerkers opgebouwd en bestaat uit 36,440 Minifigures. In totaal is er 38 uur in het bouwwerk gegaan om hem zo perfect mogelijk te maken.

Guinness World Record Stormtrooper Minifigures

Dat was nog wel een uitdaging, want het was een beetje last-minute. Met een telefoontje naar de fabriek in Tsjechië – om te vragen of ze de hoeveelheid Minifigures konden leveren – kwam het verlossende woord. Doordat alle Minifigures nog samengesteld moesten worden nam het bouwen van het portret zoveel tijd in beslag. De Stormtrooper Minifigures die gebruikt zijn zijn dezelfde als die in de LEGO Star Wars Imperial Dropship.

“We really wanted to something that would be memorable. A lot of times we build really large things with our master builders, so we thought that we might change it up this time and go small scale, and really focus on the minifigure. The minifigures have really become one of the most iconic parts of LEGO Star Warsover the years. There have been over a thousand different versions of Star Wars minifigures, so we thought it was great way to mark the milestone.”

Guinness World Record Stormtrooper Minifigures

Feiten en details:

  • Er zijn in totaal 36,440 LEGO Star Wars gebruikt. Hierdoor is het vorige record van 35,210 LEGO Star Wars minifigures verslagen
  • De display is 6 meter lang en 6 meter breed
  • De display is in de vorm van de iconische Stormtrooper helm
  • Er is ruim 38 uur in het bouwwerk gestoken en gebouwd met door een team van 12 mensen
  • Guinness World Records jurylid Christina Flounders Conlon overzag de bouw en plaatsing
  • De LEGO Stormtrooper Minifigures die gebruikt zijn zijn die uit de LEGO Star Wars Imperial Dropship set

Guinness World Record Stormtrooper Minifigures


Zin om een record te breken?

Wat vind jij van dergelijke records en zie je jezelf nog wel eens een Record neer zetten op het gebied van LEGO? Laat het weten in een reactie.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alle LEGO winkels van NL/BE vind je op onze LEGO Winkelpagina!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?