Enige tijd geleden kon je hier op Bouwsteentjes.info lezen dat LEGO volgend jaar STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) trajecten gaan lanceren voor studenten in China. Met die aankondiging werd er ook verteld dat LEGO een aantal exclusieve sets uit zal gaan brengen ter ere van deze trajecten en het Chinese nieuwjaar. Eén van de sets is nu officieel aangekondigd.


LEGO 80101 New Year’s Eve aangekondigd

LEGO 80101 New Year's Eve

De set bevat zes Minifigures met bijpassende prints die exclusief voor deze set zijn en een huis in Chinese architectuur met volledig interieur. Er zijn tal van elementen te vinden die je normaliter tijdens de viering van het Chinese nieuwjaar aan kunt treffen. Denk aan de lantaarns, bloemen, enveloppen, rijst, banieren en verschillende soorten etenswaren. De meeste tiles zijn voorzien van een print en dat maakt de set extra interessant. Er is geen indicatie van de prijs van de set omdat het een exclusive is voor China. De set zal begin 2019 uitgegeven worden in China en zal niet naar Europa komen.

LEGO 80101 New Year's Eve LEGO 80101 New Year's Eve LEGO 80101 New Year's Eve LEGO 80101 New Year's Eve LEGO 80101 New Year's Eve LEGO 80101 New Year's Eve LEGO 80101 New Year's Eve LEGO 80101 New Year's Eve

LEGO 80102 Dragon Dance

Naast de 80101 is ook de 80102 voorzien van een afbeelding. Hoewel onscherp, is er wel het één en ander aan af te leiden. Zo is te zien dat de draak door middel van een lier kan bewegen zoals dat ook het geval is met de nieuwe LEGO FORMA vissen. De draak staat op een display met daarin luxe ramen. De set bevat vijf Minifigures met speciale print voor het Chinese nieuwjaar en een Piggy Suit Minifigure. Ook over deze set is het niet bekend wat de prijs gaat zijn. De set zal begin 2019 uitgegeven worden in China en zal niet naar Europa komen. LEGO 80102 Dragon Dance


Jouw mening telt!

Wat vind jij van deze twee sets en ben jij van plan om ze aan je verzameling toe te voegen of vind je ze niet bijzonder genoeg? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Word een LEGO expert met dit handige LEGO Woordenboek!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?