De LEGO Catalogus voor de tweede helft van 2019 staat live en is beschikbaar om te downloaden. Binnenkort zal hij ook in de winkels komen te liggen, maar voor wie niet wachten kan kan hem alvast digitaal doorbladeren. Er staan heel wat sets in die nieuw zijn voor dit jaar, maar ook een aantal sets die in augustus gaan verschijnen. Meer daarover lees je hieronder.

LEGO Catalogus 2HY 2019 staat live

LEGO Movie 2 augustus releases

In augustus zal LEGO met drie nieuwe TLM2 sets komen. Het gaat om de Wyld-Chaos Starfighter, het Systar System Party Team en de Good Morning Glitter Babies. De sets zullen de nodige Minifigures en bouwwerken bevatten. De Good Morning Glitter Babies zal voor vele interessant zijn, want de set bevat twee baby’s met unieke print.

LEGO Speed Champions augustus releases

Het Speed Champions thema is goed voor één nieuwe set. Het betreft de LEGO Speed Champions 75895 1974 Porsche 911 Turbo 3.0. De auto is een exacte kopie van dezelfde auto uit de LEGO Speed Champions 75888 set, maar dan in het wit. De vraag is of het een beetje lui is van LEGO of dat ze de fans tegemoet komen. We lezen graag jouw mening in een reactie.

LEGO Minecraft augustus releases

LEGO zal in augustus drie nieuwe LEGO Minecraft sets op de markt brengen. Het betreft de 21153 The Sheep Farm, 21154 The Blaze Bridge en de 21155 The Creeper Mine. Leuke sets voor wie hun LEGO Minecraft collectie uit wilt breiden.

LEGO Boost Commander

De LEGO Star Wars Boost Commander hebben we al uitgebreid besproken, maar vanaf augustus is het zover. Liefhebbers van LEGO Star Wars en LEGO Boost kunnen dan aan de slag met hun eigen robot. De Mouse Droid, Gonk Droid en R2-D2 zijn alle drie apart te bouwen en door middel van de LEGO Boost app aan te sturen. Tevens kunnen er missies gevolgd worden. De set krijgt een prijs van €219,99.

LEGO Technic augustus releases

LEGO Technic fans zullen in hun nopjes zijn, want vanaf augustus zullen er een aantal nieuwe sets gaan verschijnen. De release is opgedeeld in drie maanden. In augustus zijn de LEGO Technic 42097 Compact Crawler Crane en de LEGO Technic 42098 Car Transporter te koop. In september zal de LEGO Technic 42099 4×4 X-Treme Off-Roader verschijnen en de LEGO Technic 42100 Liebherr R 9800 staat gepland voor oktober. De Liebherr 9800 en de 4×4 X-Treme Off-Roader zullen gebruik gaan maken van LEGO Technic Control+. Dit nieuwe systeem laat alles uit LEGO Technic sets halen en maakt gebruik van het LEGO Boost infrastructuur. Dit betekent dat de sets de nodige commando’s toegewezen kunnen krijgen zodat ze de handelingen uitvoeren met één druk op de knop. De Car Transporter is voorzien van een bouwbare LEGO Technic auto en biedt daarnaast ruimte om nog drie andere auto’s te transporteren. De Chevrolet Corvette ZR1 past op de transporter. De laatste set is de Compact Crawler Crane. De set spreekt voor zich en we hoeven er dan geen woorden aan vuil te maken.

LEGO Technic augustus releases

LEGO Hidden Side

Natuurlijk mogen we het allernieuwste LEGO thema Hidden Side niet vergeten. Vanaf augustus zullen de eerste sets in het thema te koop zijn. Met Hidden Side probeert LEGO een goede balans te vinden tussen het bouwen en spelen met LEGO en het gebruik van een app. De app laat het toe de bouwwerken te scannen zodat je puzzels op kunt lossen en spoken kunt vangen. In feite kan gezegd worden dat de sets interactief zijn op meerdere vlakken. AFOL’s zullen de sets met name in huis halen vanwege de setting. Je kunt alvast een voorproefje krijgen van hoe de app werkt via de LEGO Hidden Side website (werkt enkel via een mobiel apparaat).

LEGO Hidden Side

Overige nieuwigheden zijn de LEGO DUPLO 10899 Frozen Ice Castle, LEGO Disney 43172 Elsa’s Magical Ice Palace en LEGO Disney 41148 Elsa’s Magical Ice Palace. In september zal er ook een nieuwe serie LEGO Minifigures gaan verschijnen en wellicht dat LEGO met nog een aantal onaangekondigde sets komt. De tijd zal het leren. Via deze link kun je de digitale LEGO Catalogus 2H 2019 alvast doorbladeren en/of downloaden.

Laat van je horen!

allereerst zijn we benieuwd of jij de nieuwe catalogus ook nog in fysieke vorm in huis gaat halen of dat je een digitale variant ook prima vindt. Daarnaast zijn we benieuwd wat jij van de nieuwe sets vindt en welke je daarvan aan je verzameling toe wilt voegen. Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites!
– Alle huidige LEGO aanbiedingen vind je hier!

Dit artikel bevat affiliate/gesponsorde links

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media