Dat LEGO zich inzet voor een beter milieu is vast niet aan jullie voorbij gegaan. Van de week kondigde het bedrijf al een samenwerking aan met Ocean Heroes Bootcamp, maar daar blijft het niet bij. LEGO is ook een samenwerking aangegaan met National Geographic Junior en komt met LEGO Friends sets die de focus leggen op het behoud van het zeeleven.

LEGO Friends Sea Life Rescue

De nieuwe Friends sets zijn gebaseerd op het beschermen van het zeeleven zoals dat ook in het echt gebeurt. Het doel van de sets om kinderen bij te brengen waarom het belangrijk is dat we zuinig zijn op de wereld en in dit geval met name het leven in de oceanen. Daarnaast willen ze de biologen, technici en natuurbeschermers van de toekomst inspireren.

Juliane Aufdembrinke, Senior LEGO Designer:

“When I was young, dolphins were my favourite animal so this theme is a personal favourite of mine! Children today continue to love dolphins and sea life in general, but are also passionate about protecting ocean life. The Sea Life rescue theme is designed to inspire the marine biologists, engineers and conservationists of tomorrow – in a fun and playful way. We are grateful to have the support of National Geographic Kids on the important topic of protecting ocean animals and it was great to collaborate with a real-life submarine pilot Erika Bergman.”

LEGO en National Geographic slaan de handen ineen en komen met een campagne om gezinnen na te laten denken over de gevolgen van hun dagelijkse gang van zaken. Tezamen met Erika Bergman – onderzeeër-piloot en ontdekkingsreiziger van National Geographic – willen ze de  creatieve eigenschappen van kinderen aanspreken om oplossingen te bedenken voor het beschermen van de planeet, en krijgen kinderen een kijkje in het werk dat Erika doet.

Erika Bergman, National Geographic Explorer:

 This campaign is designed to share with children the realities of caring for our fascinating and magical sea life. We want them to understand the challenges facing marine animals and be inspired to come up with new ideas to protect them. The LEGO Friends Sea Life Rescue sets offer a great platform for children to explore caring for sea life in a fun, creative way and the campaign encourages them to take action, including pledging to become official ‘Sea Life Friends’. We know kids of today are hugely committed to protect our planet and wildlife, so it’s exciting to team up with LEGO Friends to connect education, play, inspiration and action.”

In de video hieronder is te zien wie Erika is, waarom ze denk dat deze samenwerking nodig is en dat wat haar tot een onderzeeër-piloot heeft gebracht. Kinderen en ouders kunnen op de LEGO Friends sea animals website het nodige te weten komen over de campagne.

Zoals gezegd heeft LEGO een aantal sets uitgebracht die gebaseerd zijn op het beschermen van het leven in de oceanen. Hieronder een korte samenvatting van de sets.

LEGO Friends Schildpaddenreddingsactie

LEGO Friends 41376 Turtle Rescue

Inspireer je kleine dierenvriend om een echte held te worden met de LEGO® Friends 41376 Schildpadden reddingsactie eilandspeelgoedset. Deze reddingsspeelgoedset bevat een cool amfibievoertuig dat vanaf het eiland kan uitvaren naar de aangespoelde babyschildpadden en ze kan terugbrengen naar de kliniek aan zee. Dankzij de kliniek, met zijn onderzoekstafel en apotheekgedeelte, kunnen jonge kinderen hun verzorgende kant tot uiting brengen met het redden en beter maken van de schildpadden.


LEGO Friends Dolfijnenreddingsactie

LEGO Friends 41378 Dolphin Rescue

Laat je kleine bouwer meedoen aan een race om de dolfijn te bevrijden en de verborgen schat te vinden met het creatieve LEGO® Friends 41378 Dolfijnen reddingsactie speelgoed. Met deze dolfijnenspeelset kunnen kinderen een LEGO onderwaterreddingsmissie naspelen met Stephanie die in haar coole duikboot op pad gaat om een dolfijn te bevrijden die vast is komen te zitten in een scheepswrak.


LEGO Friends Reddingsboot

LEGO Friends 41381 Lifeboat

Gun kinderen urenlang speelplezier en spannende dierenbeschermingsavonturen met het creatieve speelgoed LEGO® Friends 41381 Reddingsboot. Je jonge ontdekkingsreiziger kan allerlei dierenbeschermingsscenario’s naspelen met deze boot vol voorzieningen.


LEGO Friends Reddingscentrum in de vuurtoren

LEGO Friends 41380 Rescue Lighthouse

Je kind zal helemaal in de ban zijn van de avontuurlijke actie met deze LEGO® Friends 41380 Reddingscentrum in de vuurtoren speelset. Dit speelgoedreddingscentrum beschikt over verschillende onderdelen, zoals een laboratorium, een speelplaats voor zeeleeuwen, een rustruimte, een tv-kamer, een kantoor en een observatiedek met een lamp die kan worden aangedaan door op het dak van de vuurtoren te drukken. Geredde zeeleeuwen komen in de kliniek terecht via een slim, scharnierend zwembad dat 180 graden kan draaien.

Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit initiatief en denk je dat het een slimme manier is om kinderen te inspireren goed met het milieu om te gaan? We zijn ook benieuwd wat jij vindt van bedrijven die zich openbaar inzetten voor een beter milieu. Laat jouw reactie achter onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Word een LEGO expert met dit handige LEGO Woordenboek!

Dit artikel bevat affiliate/gesponsorde links

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?