Nadat het Museu Nacional enige tijd gelden de 10.000 supporters had bereikt, was het een korte periode stil op Ideas. Althans, er zit genoeg aan te komen, maar de weg naar de 10.000 is nog een hobbeltje in de weg. De eerste die dat hobbeltje heeft genomen is Anatomini. Het Anatomini project komt van de Nederlander Stephan Niks. Het project is best bijzonder te noemen en is daarnaast uniek op veel vlakken.


LEGO Ideas Anatomini bereikt 10.000 supporters

LEGO Ideas Anatomini

De bedoeling van Stephan Niks is om met Anatomini o.a. kinderen te laten leren hoe de anatomie van de mens er uitziet en werkt. Om het voor LEGO fans en kinderen interessant te maken heeft Stephan ervoor gekozen dit alles te realiseren in de vorm van een bouwbare Maxifig. De Maxifig is op te splitsen en bevat aan de binnenkant een skelet met bijna alle organen die het menselijke lichaam rijk is. Het mooie aan dit project is is dat het anatomisch gezien volledig correct is qua verhoudingen. De organen kunnen uit het model gehaald worden voor nadere inspectie. De set is hierdoor niet enkel interessant voor jou als LEGO fan of voor je kinderen, maar ook voor leraren en doctoren die zo op een speelse manier de anatomie uit kunnen leggen van het menselijke lichaam.

LEGO Ideas Anatomini LEGO Ideas Anatomini LEGO Ideas Anatomini - organs

Het gehele project bestaat uit 2100 onderdelen. Dit is minder dan je zou verwachten als je naar het model kijkt. Een opsomming van alle onderdelen:

  • De basis – 188 steentjes
  • Twee gedeeltes van het lichaam – 1125 onderdelen
  • Het skelet – 441 onderdelen
  • De organen – 364 onderdelen
  • Twee bijbehorende Minifigs – 10 onderdelen

LEGO Ideas Anatomini - custom LEGO Ideas Anatomini header LEGO Ideas Anatomini - mechanics

De kandidaten van de eerste LEGO Ideas review 2019 zijn:

Of LEGO wat in dit project ziet als LEGO Ideas set, is nog even wachten tot de uitslag van de eerste review-ronde van 2019. Mocht je meer willen weten over dit project dan kun je hem bekijken op LEGO Ideas.


Jouw mening telt!

We zijn benieuwd wat jij van Anatomini vindt en of je de hem zou kopen als hij als LEGO Ideas set in de winkels ligt? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Word een LEGO expert met dit handige LEGO Woordenboek!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?