Het LEGO Ideas platform heeft een nieuwe update gekregen. De meeste van de updates zorgen voor meer overzicht bij het indienen van een project of de statistieken.

LEGO Ideas Product Idea Submit Flow update

De eerste update is niet zo heel spannend en betreft uitleg over wat LEGO Ideas nou precies is. In de begindagen van het platform draaide het met name om het inzenden van ideeën, maar in de loop der jaren zijn hier ook wedstrijden bijgekomen. Al deze facetten worden nu beter uitgelegd. Nog een niet zo spannende update – maar wel handige – zijn de tags waarmee projecten nu gevonden worden. Voorheen kon er enkel op een enkele tag gezocht worden, waardoor bepaalde combinaties niet werden gevonden. Vanaf heden zal een tag meer projecten betrekken zolang het deel van het woord in één van de tags voor komt.

LEGO Ideas Product Idea Submit Flow update

De belangrijkste updates betreffen het indienen van een project en eventuele IP’s. Intellectual Property blijft een gevoelig onderwerp. Om dit voor iedereen wat makkelijker en overzichtelijker te maken is er nu een Product Idea Submit Flow ingevoerd. Dit houdt simpelweg in dat de fan-designer nu eerst een aantal vragen moet beantwoorden. Hierdoor wordt direct duidelijk of het project – als er een IP aan verbonden zit – toegelaten wordt. Is dit het geval dan houdt het op zodra dit in conflict is.

  • Overlap met al gecommercialiseerde LEGO producten (Star Wars, Ferrari, etc)
  • Al gecommercialiseerde LEGO producten via LEGO Ideas (Beatles Yellow Submarine, Voltron, etc)
  • Past niet bij LEGO als merk (Game of Thrones, Call of Duty, etc)
  • Bevat een al bekend licentieprobleem dat het commercialiseren in de weg staat (Monopoly, Transformers, etc)

Het invoeren van de Product Idea Statistics moet het fan-designers inzicht geven over het verloop van hun project. Denk hierbij aan de hoeveelheid supporters per dag of over de looptijd. In de toekomst wordt dit nog uitgebreid, maar voorlopig kan dit waardevolle inzicht geven.

LEGO Ideas Product Idea Submit Flow update

Wat vind jij van de updates?

Heb jij een project lopen of ben je veel op Ideas te vinden om projecten te steunen, dan lezen we graag wat jij van de updates vindt? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Word een LEGO expert met dit handige LEGO Woordenboek!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?