TT Games is al jarenlang vaste partner van LEGO als het gaat om het ontwikkelen van LEGO Games. Jon Burton laat weten dat er ooit een LEGO James Bond en een LEGO Tomb Raider game in ontwikkeling waren.


LEGO James Bond en Tomb Raider games waren in ontwikkeling

Jon Burton is de oprichter van TT Games en heeft een YouTube-kanaal GameHut. Hier bespreekt hij games en de ontwikkeling ervan binnen TT Games. Leuk voor de liefhebber, maar heel opvallend was de video die een dag geleden plaatste. Hierin bespreekt hij LEGO Games die het uiteindelijk niet hebben gehaald. Opvallend is dat er initieel een LEGO James Bond Game in ontwikkeling was. Alle partijen stonden hier positief tegenover, maar door het donkere karakter van Casino Royale is de game uiteindelijk geannuleerd. Iets wat ook heel opvallend te noemen is is de ontwikkeling van een LEGO Tomb Raider Game. Eidos en TT Games werkten met elkaar samen aan de eerste LEGO Star Wars game. Door deze samenwerking werd het idee voor een LEGO Tomb Raider game geopperd. Helaas was de franchise niet populair genoeg om als LEGO game te verschijnen. Teven was Lucasfilm er niet blij mee, Tomb Raider was in hun optiek het Indiana Jones idee in een ander jasje. Over Indiana Jones gesproken. Ook daarvan was al eerder een LEGO game in ontwikkeling. Gezien LEGO toen der tijd geen sets had die op de franchise gebaseerd waren, ging het idee initieel niet door. Na de aankondiging van Indiana Jones Kingdom of the Crystal Skull ging het startsein op groen. De eerste LEGO Indiana Jones game werd in 7 maanden ontwikkeld en ten tijde van de release van de film uitgegeven.


Jouw mening telt!

Had jij het zien zitten om een LEGO James Bond of LEGO Tomb Raider game te spelen? Denk je dat dit nog steeds de mogelijkheid is of zie je er toch liever LEGO sets van verschijnen? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Word een LEGO expert met dit handige LEGO Woordenboek!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?