In een officiële statement heeft LEGO laten weten dat ze de problemen van breekbare onderdelen erkennen en dat het bedrijf dit inmiddels heeft opgelost.

Probleem breekbare LEGO onderdelen

Het gaat om een aantal kleuren waarvan LEGO al flinke tijd op hoogte was dat ze makkelijker braken dan andere onderdelen. Het gaat met name om de kleuren Reddish Brown, New Dark Red en Dark Brown. Tot op heden moesten we wachten op een reactie van LEGO. Via het ambassadeurs netwerk heeft het bedrijf laten weten het probleem te hebben opgelost. De klachten van breekbare LEGO onderdelen hebben we de afgelopen paar jaar vaker voorbij zien komen. Het is daarom ook prettig om met jullie te delen dat er wel degelijk wat wordt gedaan met de feedback van fans en de community’s.

“The LEGO Group has been working hard to address reported issues with Reddish Brown bricks becoming brittle and breaking under use. The issues have been identified and we are happy to announce that they have been fixed. The fixes were put in place earlier this year for the LEGO colours 154 (New Dark Red), 192 (Reddish Brown) and 308 (Dark Brown). We waited until now to make the announcement, as we wanted to be 100% certain all issues had been addressed and fixed. If you, at any time, have a LEGO element which doesn’t live up to the standard you’d expect from us – then please don’t hesitate to contact Customer Service and we will send you replacement parts. We are terribly sorry for the inconveniences this has caused our loyal LEGO Fans across the World.

Enige tijd geleden werden we gevraagd om feedback te geven via het ambassadeurs netwerk over problemen die AFOL’s ervaren met LEGO onderdelen. De feedback wordt gebruikt om de kwaliteit te optimaliseren en problemen te verhelpen. Er zijn al heel wat problemen doorgegeven en LEGO is nog steeds op zoek naar feedback. Mocht jij een LEGO element hebben waar iets raars mee aan de hand is, denk aan verkleuring, breekbaarheid, slijtage, verdraaid, etc., dan kun je dat ons laten weten in een reactie. We zullen dit probleem dan delen via het ambassadeurs netwerk. Let er op dat je er ook een foto bij plaatst zodat LEGO direct kan zien wat het probleem is. We zullen dan jouw info en foto’s aan LEGO doorgeven ten behoeve van de kwaliteit van het product. Je kunt ook je klacht indienen bij de LEGO klantenservice.

We zijn benieuwd naar jouw mening!

Wat vind jij van het statement van LEGO en dat er geluisterd wordt naar de feedback vanuit de community? Ondervind jij ook problemen met bepaalde LEGO elementen of juist niet? We zijn benieuwd en lezen graag jouw reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites!
– Alle huidige LEGO aanbiedingen vind je hier!

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media