Gerenommeerde merken hebben gezamenlijk een grote vijand. Deze vijand heet Chinese namaakproducten. LEGO is geen uitzondering en heeft al jaren last van onder andere BELA en LEPIN. Het bedrijf heeft al een aantal overwinningen weten te realiseren, maar dit mag de beste tot nu toe zijn. De Politie van Shanghai heeft laten weten een LEPIN fabriek te hebben geplunderd en de eigenaar opgepakt.


Politie sluit LEPIN fabriek

Politie sluit LEPIN fabriek

Via het Weibo platform heeft de politie van Shanghai bekend gemaakt dat ze een inval hebben gedaan in een LEPIN fabriek en de eigenaar onder de naam Li hebben opgepakt. LEPIN is onderdeel van Meizhi en de baas van Meizhi is Li HaiPeng. Tijdens de inval zijn er ruim 90 mallen, 630.000 sets, en 200.000 dozen en instructieboekjes in beslag genomen. De totale waarde van het in beslag genomen materiaal is ruim 26 miljoen euro waard. Een flinke deuk voor LEPIN. De inval heeft plaats gevonden in 3 magazijnen en er zijn vier mensen gearresteerd.

Politie sluit LEPIN fabriek

Of dit het einde is van LEPIN is moeilijk in te schatten. Het is in ieder geval een grote overwinning van LEGO. Op de foto’s hieronder is de inval te zien en de productie van LEPIN sets. Zoals te zien is is de productie ervan maar een smerige zaak (letterlijk). Het mag dan goedkoop zijn, maar het kopen van dergelijke producten is bij de wet niet toegestaan.


Wat vind jij van dit nieuws?

We zijn benieuwd wat jij van dit nieuws vindt. Denk je dat dit het einde kan zijn van LEPIN of zullen ze door blijven gaan met de productie van dergelijke illegale producten? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Op deze pagina vind je handige links naar andere websites!
– Alle huidige LEGO aanbiedingen vind je hier!

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media