Omdat iedere LEGO fan op een andere manier naar de hobby kijkt – en ook beleeft – willen we graag jullie mening weten over bepaalde onderwerpen. We zullen zo nu en dan een vraag stellen met wat begeleidende tekst om jullie mening te peilen. Deze opinies zullen we nadien met LEGO delen, zodat we directe feedback van Nederlandse en Belgische AFOL’s aan LEGO kunnen verstrekken. 


Wat vind jij van LEGO Exclusives?

Bouwinstructies LEGO SDCC Exlcusives 2018

Al jaar en dag brengt LEGO exclusieve sets uit. De sets verschillen van Polybags, tot exclusieve Minifigures/sets op Comic Cons, en van LEGO sets tot promoties. Dat LEGO bepaalde exclusives uit wil brengen – al dan niet via een retailer – is enigszins te begrijpen. Waar LEGO de plank volledig misslaat – als we de reacties lezen van LEGO fans – is dat bepaalde exclusieve sets door een grote schare LEGO fans gewild zijn, maar ze te beperkt beschikbaar zijn. Neem daarnaast nog dat er bepaalde voorwaarden aan verbonden zijn die het soms extra zuur maken. Denk bijvoorbeeld aan de Target REDcard (creditcard is verplicht anders kun je set xxx niet kopen).

LEGO SDCC Vixen en Deadpool Duck Minifigures

Door de gelimiteerde oplage zijn bepaalde sets maar beperkt verkrijgbaar. Denk hierbij aan exclusieve Chinees Nieuwjaar sets, de LEGO Movie 2 BrickHeadz, Comic Con Exclusives, de Darth Vader Bust, en zelfs Chase Minifigures in CMF series. Exclusief betekent niet dat ze niet te verzamelen zijn. Wie goed zoekt en bereid is zijn/haar portemonnee te trekken, zal dergelijke sets in huis kunnen halen. Handelaren maken daar handig gebruik van. Dit hoeft niet alleen maar een nadeel te zijn. Bij een hoge oplage van een set zal de markt verzadigen en de uiteindelijke prijs lager uitvallen. Uiteindelijk kan het ook een sport worden om bepaalde sets te verzamelen. Exclusieve sets zoals de LEGO Architecture LEGO House, Billund Airport en Tree of Creativity, zijn vaak langdurig verkrijgbaar en daarom makkelijk aan je verzameling toe te voegen. De enige voorwaarde is dat jij, je familie of vrienden/kennissen, naar LEGO House of een LEGOLAND Park dient te gaan om zo’n set te bemachtigen.

LEGO Star Wars 75227 Darth Vader Bust

Mooi verhaal natuurlijk, maar we zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van LEGO Exclusives? Kun je ermee leven, vind je dat ze bepaalde exclusives wereldwijd beter moeten verspreiden, ben je van mening dat er andere voorwaarden gehanteerd moeten worden, of heb je een andere blik op dit onderwerp? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media 😉

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?