1 april 2021: Dit was onze 1 aprilgrap van 2021. Het bericht is niet waar. Om het goed te maken hebben we van de zeehond gratis bouwinstructies gemaakt zodat jij het diertje kunt bouwen 😉 Je vind een link van de instructies bij de zeehond.

Merlin Entertainments lijkt plannen te hebben voor een LEGOLAND Resort op Texel. Nadat het bedrijf had aangekondigd te kijken naar een LEGOLAND Resort in België, is er informatie opgedoken dat er ook plannen zijn voor een locatie op Texel.


Merlin Entertainments (dat sinds 2019 onderdeel is van The LEGO Group) lijkt meer focus te leggen op de lage landen. Binnenkort opent namelijk de eerste LEGOLAND Discovery Centre van Nederland en er wordt naar de optie gekeken voor een LEGOLAND Resort in België. Ook hebben de laatste jaren meer LEGO Store hun deuren geopend. Ondanks dat dit voor enthousiasme zorgt, is er toch veel commentaar te bekennen onder LEGO fans. Dit omdat de uithoeken van Nederland vergeten worden en het toch snel te ver rijden is naar Utrecht, Amsterdam, Scheveningen of Leidschendam. Nu blijkt dat er plannen zijn voor een LEGOLAND Texel Resort.

De locatie is gekozen omdat het in een uithoek van Nederland ligt. “Waarom altijd het westen” hebben we menig LEGO fan horen zeggen. Ook “het wordt tijd dat er iets hier in de buurt komt” is een veelgehoorde klacht. Het commentaar komt uit alle hoeken van Nederland. Denk hierbij aan plaatsen als Vroomshoop, Vaals, Westkapelle en Nieuw Beerta. Merlin Entertainments wil hiermee waarschijnlijk de wens van fans voor een locatie dichtbij huis, tegemoetkomen.

LEGOLAND Texel Resort

Er zullen nieuwe attracties ontwikkeld worden die een eerbetoon zijn aan het eiland. Denk aan de ‘Lighthouse’ (een vrijvalattractie), ‘De Jutter’ (een zoek en vind attractie) en wildwaterbaan ‘De Slufter’ met in plaats van boomstammen, zeehondjes waarop je kunt zitten. Na goed speurwerk naar meer info, hebben we ook een afbeelding gevonden van een nieuwe LEGOLAND set, een zeehondje. De set zal waarschijnlijk exclusief te koop zijn in het LEGOLAND Texel Resort en op de veerboot. Er is weinig info te vinden, maar het lijkt erop dat ze de pijlen hebben gericht op een opening op 1 april 2023.

Zoals gezegd hebben we een goedmakertje voor je. Download gratis de bouwinstructies van de zeehond. Deze instructies zijn gemaakt door Florien in opdracht van Bouwsteentjes en hierop rust auteursrecht. We staan het gebruik van de instrcuties toe om de zeehond te bouwen, maar verkoop van de instrcuties op welke manier dan ook is niet toegestaan. De print op de neus van de zeehond is custom en is nooit door LEGO uitgegeven. Je kunt optioneel kiezen voor een andere 1×1 Tile met print of een grijzen Tile zonder print. De LEGO zeehond bouwinstructies kun je hier downloaden (PDF).

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?