In deze serie, genaamd Rebuild Your Set, bouwt Florien officiële LEGO sets om tot een ander ontwerp. Ze inspireert jou graag om eens met andere ogen naar jouw eigen blokjes te kijken en zelf aan de slag te gaan! Deze editie van dit topic is erg roze uitgevallen. De immens populaire set LEGO 10281 Bonsai Tree verandert in een Japans tafereel: de Tempel van Duizend Kikkers.


Waan je met deze Rebuild Your Set in het land van de ondergaande zon, Japan. Ik bouwde van deze gewilde set dit schattige Japanse tempeltje en een zee van roze kersenbloesem (of kikkers).

[Rebuild Your Set] LEGO Tempel van Duizend Kikkers

We hebben het op de redactie veelvuldig gehad over deze Bonsai Tree set. Met name de hoeveelheid roze kikkers valt direct op. Dit onderdeel is natuurlijk ingezet als bloem in de bonsai-boom, maar je ziet er al snel toch gewoon een roze kikker in. De meningen verschillen hierover. Je houdt ervan of je vindt het niks. Ik wist direct: daar moet ik iets mee. Waar je bij het origineel kunt kiezen voor een groen of een roze bladerdak, heb ik ervoor gekozen om beide te verwerken in dit bouwwerk.

Over fragiele bouwwerken

Deze RYS is helaas wat fragiel uitgevallen. Dat is al snel een probleem wanneer er veel blokjes in de vorm van bladeren in een set zitten. Daar komen bij deze set nog 100 kikkers bij, die zorgvuldig op de blaadjes worden gezet. Hierdoor is deze MOC niet zo geschikt voor de beginnende LEGO-bouwer. Maar heb je een goede fijne motoriek en wat geduld, dan is het eindresultaat wel heel mooi als je deze MOC bij je thuis op de plank zet! Een uitdaging dus!


Tempel van Duizend Kikkers

Boogbrug

Wat direct opvalt aan deze MOC is de compositie van een tempeltje en een grote kersenbloesem-boom, verbonden door een boogbrug. De boogbrug is gemaakt van hout en bestaat uit vloeiende gebogen lijnen. Het brugdek rust op enkele pijlers, waar vanuit kroos en andere waterplanten zich uitstrekken over het meer. Als je deze MOC op een blauw oppervlak plaatst – ter nabootsing van water, komt hij beter tot zijn recht.

Tempel

De tempel van duizend kikkers is klein maar fijn. Een houten kikkerbeeldje boven de ingang geeft aan waarom deze tempel zo heet (afgezien van de vele roze kikkers die zich in de bomen bevinden; of zijn het toch bloemen?). De hoeken van het tempeldak krullen omhoog en geven de Japanse bouwstijl weer. Naast de tempel staat een over het water groeiende Japanse kersenbloesemboom. Deze staan slechts enkele dagen in het jaar in Japan in bloei. Men gelooft aldaar dat de zielen van Japanse soldaten reïncarneren in de kersenbloesems. Wie weet, misschien is de tempel wel een gedenkplek. Links voor de tempel staat een miniatuur bonsai-boompje op een tafeltje, als knipoog naar de originele set waar deze RYS van gemaakt is.

Kersenbloesem of Kikkers?

Het pronkstuk aan de andere kant van de brug is een groter exemplaar van een kersenbloesemboom. De takken groeien alle kanten op en brengen de MOC visueel in balans. Bij het in elkaar zetten van deze boom moest ik zeer zorgvuldig te werk gaan, maar wanneer hij eenmaal staat, is het een mooi gezicht. De kikkers kwaken van blijdschap. Kwaak jij ook bij het zien van deze MOC? Laat het weten in een reactie.


Rebuild Your Set & Instructies

Alles bij elkaar is deze Rebuild Your Set een uitdaging voor de meer ervaren bouwer. Wil jij deze MOC zelf eens bouwen en zelf zien hoe dit ontwerp tot stand is gekomen? Dat kan! Je kunt de instructies vinden op mijn Rebrickable pagina. Je vindt hier ook andere MOC’s van mijn hand. Ga vooral zelf eens aan de slag met deze set! Ik ben zeer benieuwd naar jullie bouwwerken.

Alvast tot de volgende Rebuild Your Set!

Met Rebuild Your Set zal Florien bepaalde sets een nieuw leven geven door ze om te bouwen naar iets anders. Het doel: jou te inspireren om de instructies aan de kant te gooien en zelf aan de gang te gaan. Bepaalde bouwwerken zal Florien voorzien van instructies. Een deel daarvan zal gratis ter beschikking gesteld worden, andere kunnen voor een klein bedrag worden gekocht. We dagen jou uit zelf aan de slag te gaan en jouw Rebuild Your Set bouwwerken te delen in een reactie. Stel gerust vragen over dit topic of andere zaken rondom het bouwen van MOC’s in de reacties.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?