De achtste maand van het jaar is officieel aangebroken. Dat betekent ook dat LEGO met een aantal nieuwe releases komt. We hebben de nieuwste sets hieronder voor je op een rijtje gezet.

Nieuwe LEGO sets augustus 2019

Er zijn heel wat nieuwe sets te koop. Dit verdeeld over verschillende thema’s. Voor de fans die van uitdaging houden zijn er een aantal LEGO Technic sets verkrijgbaar, ben je meer van magie dan zullen de Harry Potter sets jouw aandacht trekken, en ben je opzoek naar interactief bouwen dan kun je de LEGO Boost of LEGO Hidden Side sets in huis halen. We hebben de sets hieronder voor je op een rijtje gezet. Geen zin om te scrollen, dan vind je alle nieuwe LEGO sets hier.


LEGO Creator Expert

LEGO Creator Expert 10269 Harley-Davidson Fat Boy

Na een halve maar VIP exclusief te zijn is de LEGO Harley Davidson Fat Boy nu ook beschikbaar voor niet VIP leden. De set bevat 1023 onderdelen en kost €99,99.


LEGO Disney

LEGO Disney sets 2019

LEGO Disney fans kunnen aan de slag met twee nieuwe sets. De DUPLO set is natuurlijk gericht op de allerkleinsten. Het vakantiehuisje kan in een winter- of zomereditie gebouwd worden. De andere set is de Elsa’s Magical Ice Palace en bestaat uit 701 onderdelen.


LEGO Harry Potter

LEGO Harry Potter 75958 & 75965 opgedoken

Afgelopen juni bracht LEGO al een aantal nieuwe LEGO Harry Potter sets uit. Er stonden echter nog twee op de planning voor dit jaar. Vanaf vandaag zijn de LEGO Harry Potter 75958 Beauxbatons’ Carriage: Arrival at Hogwarts en de LEGO Harry Potter 75965 The Rise of Voldemort te koop.


LEGO Hidden Side

Officiële visuals LEGO Hidden Side

LEGO Hidden Side is een nieuw thema waarbij je niet alleen sets kunt bouwen, maar ook door middel van AR de sets tot leven kunt brengen. Dit is echter volledig optioneel. Wil je de sets enkel gebruiken voor in jouw lay-out, dan kan dat zonder problemen. Wil je er meer uithalen dan kun je via een app spoken vangen en puzzels oplossen. Er zijn in totaal acht sets in het thema te vinden.


LEGO Ideas

LEGO Ideas 21318 Treehouse

De LEGO Ideas Treehouse is de nieuwste telg binnen het Ideas thema. De set was tijdelijk vroegtijdig te koop voor LEGO VIP leden, maar vanaf vandaag ook voor niet VIP leden. De set bestaat uit 3036 onderdelen. LEGO heeft naast de frisgroene ook gele bladeren toegevoegd. Hierdoor kun je kiezen of je de boom zomers of een herfstachtig uiterlijk wilt geven.


LEGO Minecraft

Visuals LEGO Minecraft 2HY 2019

LEGO Minecraft blijft net als de gelijknamige game populair. De combinatie is dan ook geen gek idee geweest. Voor de fans van het thema zijn er drie nieuwe sets die ze in huis kunnen halen.


LEGO Movie 2

Visuals LEGO Movie 2 2HY 2019

Ook The LEGO Movie 2 is voorzien van een aantal nieuwe sets. Van de drie verwachten we dat de Good Morning Sparkle Babbies het populairst gaat worden. Mede dankzij de prijs van €9,99 is dit een behapbaar setje die je tussendoor eens kunt kopen.


LEGO Speed Champions

LEGO Speed Champions 75895 1974 Porsche 911 Turbo 3.0

Voor wie Porsche- of raceautofanaat is, kan nu het witte model van de 1974 Porsche 911 Turbo 3.0 aan zijn/haar verzameling toevoegen. De set kost €14,99 en is qua bouw gelijkwaardig aan de groene variant die eerder dit jaar verscheen.


LEGO Star Wars

LEGO Star Wars 75253 BOOST Droid Commander

LEGO Boost is inmiddels al een korte tijd te koop. Toch valt de set onder de releases van augustus. De set maakt het mogelijk om drie Star Wars Droids te bouwen en die vervolgens via de LEGO Boost app aan te drijven. LEGO geeft aan dat er missies te volgen zijn voor elke droid. Als dit niet genoeg voor je is kun je zelf commando’s geven zodat ze precies doen wat jij wilt. De set bestaat uit 1177 onderdelen en heeft een prijs van €219,99


LEGO Technic

Visuals LEGO Technic 2HY 2019

Van de nieuwe LEGO Technic sets zijn er drie vanaf vandaag te koop. De Liebherr is uitgesteld tot oktober, dus je hebt nog even om wat langer door te sparen. Van deze nieuwe sets kan de 4×4 X-treme Off-Roader aangedreven worden met de nieuwe LEGO Technic Control + app. Hierdoor wordt de wagen in feite een RC model. De Technic Control + app werkt via Bluetooth. De Spider Crawler Crane spreekt voor zich en datzelfde geldt voor de Car Transporter.

Welke set(s) ga jij halen?

We zijn natuurlijk heel benieuwd welke nieuwe sets jij in huis gaat halen. Worden dat de Hidden Side sets, of ga je toch liever voor Technic of Minecraft? Laat het weten in een reactie onder dit artikel.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Word een LEGO expert met dit handige LEGO Woordenboek!

Dit artikel bevat affiliate/gesponsorde links